Menu Sluit menu

Mijn dossier

Uw patiëntendossier altijd bij de hand

Een ziekenhuis is verplicht om voor iedere patiënt een dossier aan te leggen, waarin medische, verpleegkundige en paramedische gegevens bewaard worden. Dit is noodzakelijk om u een optimale verzorging te kunnen garanderen en continuïteit tussen zorgverleners te kunnen garanderen. 

Het patiëntendossier is strikt vertrouwelijk en niet toegankelijk voor derden. De enige zorgverleners die aan de informatie in uw patiëntendossier kunnen, zijn zij die op het moment van uw  verblijf, aan uw zorg te pas komen en dus een ‘therapeutische (of  zorg)relatie’ met u hebben. Deze zorgverleners zijn gebonden door het beroepsgeheim.

Via mynexuzhealth al je gezondheidsgegevens altijd en overal bij de hand

Via het portaal mynexuzhealth.be kunt u op dit moment als patiënt van AZ Turnhout aan uw medische verslagen, afspraken, facturen, laboresultaten en medische beelden van ons ziekenhuis. U kan via dit portaal ook online afspraken maken bij enkele van onze artsen. 

Naar uw patiëntendossier op mynexuzhealth

Wat vindt u terug in mynexuzhealth?

Stapsgewijs wordt dit online platform uitgebouwd en keer op keer vindt u hier meer informatie en toepassingen op terug. U zult echter merken dat in de applicatie zelf nog meer rubrieken te zien zijn. Wenst u over alle rubrieken meer info? Neem dan een kijkje op de pagina  van mynexuzhealth van UZ Leuven. Hieronder sommen we alvast de toepassingen op die we in AZ Turnhout al veelvuldig gebruiken.

Afspraken

Uw voorbije afspraken en eventueel geplande afspraken in een mynexuzhealth ziekenhuis. Is het overzicht leeg? Dan zijn er voorlopig geen afspraken gepland voor u.

U kunt reageren op een afspraak, een e-mailherinnering instellen en de bevestigingsbrief met extra uitleg bekijken of afdrukken.
Bij sommige medische diensten kunt u zelf een afspraak maken. Op dit moment is dat bij Orthopedie, Neus-Keel-Oren, osteopathie, wondzorg en fysische geneeskunde

 

Facturen

Een overzicht van al uw facturen waarbij u in een oogopslag ziet welke facturen betaald zijn en welk saldo nog openstaat. Voor AZ Turnhout zijn dat alle facturen vanaf 01/01/2019. 

Sinds begin 2021 kan u bovendien uw facturen onmiddellijk online betalen via bancontact. U wordt doorverbonden met uw bank applicatie voor betalingen tot 500 euro (zoals betalingen voor een online winkel). Uw getuigschriften voor het ziekenfonds krijgt u voorlopig nog wel via de post toegestuurd en moet u zelf bezorgen aan uw ziekenfonds.

Wenst u uw facturen enkel nog digitaal te ontvangen? Dat kan en stimuleren we ook! Want ook wij denken graag aan het milieu. Stuur een mail naar patientenportaal@azturnhout.be met vermelding van je naam, voornaam, geboortedatum en rijksregisternummer. Van zodra uw factuur in mynexuzhealth is opgeladen, krijgt u een mail dat uw factuur daar te vinden en te betalen is. 

Opgepast : u kunt maar online betalen tot de vervaldatum van uw factuur. 

Handleiding facturen betalen via de website

Handleiding facturen betalen via de app

Verslagen

Een overzicht van gevalideerde eindverslagen van bijvoorbeeld onderzoeken, radiologische scans, raadplegingen, ziekenhuisopnames, functiemetingen of laboresultaten. U krijgt verslagen te zien 7 dagen nadat ze gevalideerd zijn door de behandelende arts. Dat wil zeggen dat het soms wel tot enkele weken na de datum van je onderzoek kan duren alvorens een verslag in mynexuzhealth zichtbaar is. Dat komt omdat er vaak wel enkele dagen verlopen tussen het moment van het onderzoek en het moment dat de arts zijn verslagen heeft goedgekeurd. 

Voorbeeld: u komt op 1 februari op consultatie. De arts valideert op 14 februari. U ziet het verslag in MNH pas op 21 februari.

Technische onderzoeken

In deze rubriek vindt u alle laboresultaten en radiologische beelden die ooit in een mynexuzhealth ziekenhuis zijn genomen. Ook pathologierapporten en ECG-uitslagen vindt u hier terug.

Ook de testresultaten van een Covid-19 wisser zijn heel snel (binnen de 24 uur) beschikbaar via mynexuzhealth. Op deze manier hoeft u uw huisarts niet meer te contacteren en weet u snel of u al dan niet uit isolatie mag. Meer info in het nieuwsbericht op deze website. 

Koppels die een kindje verwachten kunnen via mynexuzhealth alle echobeelden van hun toekomstige baby raadplegen. Meer info in het nieuwsbericht op deze website.

Documentatie

Met mynexuzhealth proberen we de informatie zo veel mogelijk te bundelen en ook online aan te bieden. Zo kunt u na uw bezoek aan het ziekenhuis thuis alles rustig nalezen. De medische informatie bestaat uit brochures, filmpjes, foto’s, links naar websites ... Het kan zijn dat er voor uw aandoening geen info beschikbaar is.

Wanneer u opgenomen wordt in ons ziekenhuis, zult u via mynexuzhealth bijvoorbeeld automatisch onze onthaalbrochure toegestuurd krijgen. 

Vragenlijsten

Voor bepaalde zorgtrajecten vragen we u een vragenlijst in te vullen en terug te sturen. Uw invullingen zijn een hulpmiddel voor uw zorgverleners om u zo goed mogelijk te behandelen. Na een opname kunnen we u via mynexuzhealth een korte vragenlijst opsturen om naar uw tevredenheid te polsen. 

Hier vindt u ook de Covid-19 pre-operatieve vragenlijst. Deze vragenlijst moet u invullen 1 dag voor de test in de screeningsstraat (noodzakelijk voor een opname of ingreep).

Externe bronnen

In sommige gevallen is het mogelijk om via mynexuzhealth verslagen of resultaten van niet mynexuz-ziekenhuizen of organisaties te raadplegen. bv. van een extern labo. U moet hiervoor via het eHealth-platform (mijn gezondheid) van de overheid uw toestemming geven om uw gezondheidsgegevens elektronisch en beveiligd te delen.

Uw medische gegevens zijn alleen zichtbaar als u uw geïnformeerde toestemming geeft via:

  • de toepassing 'Mijn gezondheid' van de overheid
  • uw huisarts, uw zorgverlener, uw ziekenfonds, uw apotheek of de opnamedienst van het ziekenhuis

Indien u de toestemming verleende voor de elektronische uitwisseling van uw gezondheidsgegevens, vindt u onder de rubriek 'externe bronnen' een overzicht van de documenten die voor u beschikbaar zijn. Welke informatie u hier kunt zien en wanneer ze beschikbaar is, hangt af van de bron.

Volg uw vaccinatie COVID-19 op in de rubriek 'externe bronnen' : Download de toelichting waar je deze gegevens kunt terugvinden

Werken met mynexuzhealth 

Heeft u uw medisch dossier graag altijd bij de hand? Installeer dan de app. 
U vindt de applicatie op de Google Play Store en de App Store.

Zie onderaan deze pagina voor de nodige instructiefilmpjes !

Vul je persoonlijke gegevens aan

Vergeet ook niet uw persoonlijke gegevens zoals gsm-nummer en e-mailadres aan te vullen in mynexuz. Zo krijgt u van ons automatisch een sms of mail als herinnering aan een afspraak voor een raadpleging. Indien u dit wenst kunnen artsen u ook documenten of vragenlijsten toesturen.

Koppel het dossier van uw kind(eren) aan uw account
  • Meld u aan via de app of via de website www.mynexuzhealth.be
  • Ga naar berichten > stuur een bericht > selecteer een ziekenhuis > aan: ouder/kind-koppeling
  • Vermeld in uw bericht de naam en het rijksregisternummer van uw kind(eren). Voeg eventueel één foto of meerdere foto’s toe van de eID-kaart(en) van uw kind(eren). De voorkant moet duidelijk zichtbaar zijn. Hier staan namelijk de namen van de ouders onder.  Uw aanvraag wordt in behandeling genomen. U wordt op de hoogte gebracht van zodra het dossier van uw kind gekoppeld is met uw eigen dossier.

Wanneer u bevalt in AZ Turnhout, koppelen wij het dossier van uw kindje automatisch aan het dossier van de moeder. 

Meer info en vragen

Het elektronisch patiëntendossier zal de komende jaren stap voor stap meer info bevatten waar u zelf aan kunt. Meer hierover leest u op deze website of in onze flyer en brochure. 

Met alle vragen over uw online patiëntendossier, het gebruik van de website of de installatie van de app kan u terecht bij ons team digitale dienstverlening. 

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.