Menu Sluit menu

Suggesties of klachten

Iedereen in het ziekenhuis probeert u en uw familie een zo aangenaam mogelijk verblijf te bezorgen. We willen graag dat u zich te gast voelt in ons huis. Een ziekenhuis is echter een zeer complexe organisatie waar heel veel diensten en specialismen samenwerken. Soms kan daar al eens iets mislopen. En het kan wel eens gebeuren dat u niet tevreden bent over iets. Of misschien heeft u wel een vraag of suggestie voor ons ziekenhuis? Hiermee kunt u terecht bij Mariëtte Konings, onze ombudsvrouw. 

 • Vul het meldformulier in. Jouw melding komt zo automatisch in de mailbox van de ombudsdienst terecht. Je kan het meldformulier ook downloaden als je liever met pen en papier werkt. Daarnaast is het formulier ook verkrijgbaar aan het onthaal van ons ziekenhuis.
 • Mail naar ombudsdienst@azturnhout.be 
 • Schrijf een brief naar: AZ Turnhout, campus Sint-Jozef, t.a.v. Mariëtte Konings (ombudsdienst), Steenweg op Merksplas 44, 2300 Turnhout
 • Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek, via het telefoonnummer  014 44 41 25. De ombudsvrouw is te bereiken op beide campussen :
  • op campus Sint-Jozef (volg route D13): maandagvoormiddag en donderdag heel de dag 
  • op campus Sint-Elisabeth (volg route A15): dinsdag heel de dag en vrijdagvoormiddag

Persoonlijke gegevens patiënt

Melder

Suggestie / vraag / klacht

Verwachting reactie

Ik wens opvolging

Hoe werkt de ombudsdienst?

Alhoewel we er alles aan doen om u gastvriendelijk en professioneel te verzorgen, loopt er soms eens iets mis. We hebben ondervonden dat dit vaak gewoon op een misverstand berust. Het eerste wat u kunt doen bij een probleem is dit rustig aankaarten bij de betrokken ziekenhuismedewerker. Zo kunnen de meeste problemen eigenlijk al opgelost worden. Werkt dit niet of kan dit niet om één of andere reden, dan kunt u bij de ombudsdienst terecht.

Als u op de ombudsdienst komt met een klacht, krijgt u de kans om uw verhaal te doen. Indien u dit wenst, neemt de ombudsvrouw nadien contact op met de ziekenhuismedewerker of de verantwoordelijke van de dienst die hierbij betrokken is. Ze bemiddelt om tot een oplossing te komen waarin u en de ziekenhuismedewerker zich hopelijk kunnen vinden. Als er geen oplossing gevonden wordt, zult u geïnformeerd worden over verdere mogelijkheden.

De ombudsvrouw behandelt  uw vraag of klacht steeds vertrouwelijk en is gebonden aan het beroepsgeheim. Ze neemt bij de behandeling van klachten een neutrale houding aan.

Waarvoor kunt u nog terecht bij de ombudsdienst?

 • Vragen over de wet op de patiëntenrechten
 • Als u iets bent vergeten of verloren in het ziekenhuis
 • Voor inzage of afschrift van uw patiëntendossier
 • Met vragen over rechtsverhoudingen en verzekering van artsen 

Rechtsverhoudingen

De aansprakelijkheid voor tekortkomingen van werknemers van het ziekenhuis (verpleegkundigen, vroedkundigen, zorgkundigen, apothekers, paramedici) wordt gedekt door de verzekering die het ziekenhuis heeft afgesloten.

Vermits artsen, podologen en osteopaten op zelfstandige basis in het ziekenhuis werken, sluit het ziekenhuis elke aansprakelijkheid voor de tekortkomingen begaan door deze beroepsbeoefenaars uit.  

Artsen hebben een verzekering voor medische beroepsfouten. De meeste artsen van AZ Turnhout zijn aangesloten bij de groepspolis ‘beroepsaansprakelijkheid geneesheren’. Enkele artsen hebben hun eigen verzekeraar hiervoor.

Categorie beroepsbeoefenaar Statuut vallen onder aansprakelijkheid
van het ziekenhuis
Artsen Zelfstandig Nee
Verpleegkundigen, vroedvrouwen, zorgkundigen Werknemer Ja
Kinesitherapeuten en logopedisten Werknemer Ja
Apothekers Werknemer Ja
Podologen en osteopaten Zelfstandig Nee
Tabakologen Zelfstandig Nee

 

Meer info

Bereikbaarheid

Campus Sint-Elisabeth

 • Met de fiets: Campus Sint-Elisabeth is, dankzij haar ligging dicht bij het centrum van de stad Turnhout, perfect bereikbaar met de fiets. Er is een fietsenstalling voorzien vlak aan de hoofdingang van de campus. 
   
 • Met het openbaar vervoer: Buslijnen 1 (Turnhout - Vosselaar - Beerse halte Stadspark), 2 (Turnhout Markt - Station - Parkwijk) en 435 (Turnhout - Vosselaar - Hoogstraten) bedienen de halte in de Rubensstraat, waar campus Sint-Elisabeth gelegen is. We verwijzen voor de dienstregeling op deze trajecten naar de website van De Lijn. 
   
 • Met de wagen: Bereken uw route hier.

Campus Sint-Jozef

 • Met de fiets: Gezien de centrale ligging bij enkele grote invalswegen met afgescheiden fietspaden, is campus Sint-Jozef perfect veilig bereikbaar met de fiets. Vlakbij de hoofdingang van de campus is een ruime fietsenstalling voorzien. 
   
 • Met het openbaar vervoer: Buslijnen 432 (Arendonk - Turnhout - Merksplas - Rijkevorsel - Brecht) en 430 (Reusel - Turnhout - Hoogstraten - Meerseldreef) bedienen de halte voor de ingang van campus Sint-Jozef. We verwijzen voor de dienstregeling op deze trajecten naar de website van De Lijn. 
   
 • Met de wagen: Bereken uw route hier.

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.