Menu Sluit menu

Werken bij AZ Turnhout

In AZ Turnhout engageren ruim 2.000 personeelsleden en 200 artsen zich elke dag om samen de beste zorg aan onze patiënten te bieden en hen gastvrij te ontvangen. AZ Turnhout wil een ‘Gast-Huis’ zijn in de letterlijke betekenis van het woord: we ontvangen patiënten én medewerkers zoals we thuis onze gasten ontvangen. Om dit te kunnen realiseren, zijn we steeds op zoek naar gemotiveerde medewerkers om ons team te versterken. Wie weet word jij onze nieuwe collega?

Alle medewerkers in AZ Turnhout zijn BIOS

Onze vacatures

Naast onze concrete openstaande vacatures heb je ook de kans om je gegevens achter te laten via
een spontane sollicitatie. Zo kunnen we je gericht contacteren als er een vacature vrij komt dat
aansluit bij jouw profiel.

Onze Troeven

Je bent Gast-in-ons-huis

We bieden je een job dicht bij huis én tegelijk met alle voordelen van een grote organisatie. Je krijgt de kans om je persoonlijke ambities in te vullen, veel contacten met collega’s en patiënten, een job met toekomst en voordelige werkvoorwaarden.

Optimaal woon-werkverkeer

We bieden een job dicht bij huis met als voordelen geen files, mogelijkheid om met de fiets te komen werken, mooie fietsvergoeding waardoor je weinig tijd verliest door het pendelen. Hierdoor kan je meer kwalitatieve tijd in je werk investeren.

Goede balans werk-privé

Een goede balans tussen werk en privé vinden we belangrijk voor onze medewerkers. AZ Turnhout biedt veel verschillende tewerkstellingsmogelijkheden: 100%, 90%, 80%, 75%, 60% en 50%.

Ook heb je maximale mogelijkheden tot loopbaanonderbreking, ouderschapsverlof, palliatief verlof en verlof om medische bijstand. Bovendien is er ook een interessant pakket omstandigheidsverloven zoals ziekte kind, huwelijk, overlijden, …

Medewerkers in administratieve functies kunnen doorgaans werken volgens glijdende werktijden.

Blijvend leren

Wij stimuleren continue ontwikkeling van onze medewerkers. Hier bieden we ruimte voor persoonlijke wensen en ambities om zo het beste in onze mensen naar boven te halen. Voor elke nieuwkomer is er een aangepast opvang- en inscholingsprogramma en begeleiding door een ervaren collega voorzien. Voor verpleegkundigen gebeurt de opvang en inscholing onder begeleiding van een begeleidingsverpleegkundige.

Gedurende je verdere loopbaan bieden we ondersteuning om professioneel te groeien door middel van ruime mogelijkheden tot vorming, training en opleiding. Bovendien worden allerlei tussenkomsten voor vormingsactiviteiten voorzien (bv. financiële tussenkomsten). Voor verpleegkundigen die hun job willen combineren met een bijkomende opleiding biedt AZ Turnhout extra mogelijkheden. Ook kansen tot mutatie in functie van jouw persoonlijke ambities behoren tot de mogelijkheden.

Een aantrekkelijke vakantieregeling

AZ Turnhout biedt haar personeelsleden 24 verlofdagen, 13 compensatiedagen en 3,5 extra feestdagen bovenop de 10 wettelijke feestdagen. Ruim 40 dagen vrijaf …. dat kan tellen! Vanaf de leeftijd van 45 jaar krijg je 1 extra verlofdag, vanaf 50 jaar 2 extra verlofdagen en vanaf 60 jaar elk jaar een dag erbij.

Bovendien kunnen verpleegkundigen en paramedici vanaf de leeftijd van 45 jaar ook nog genieten van ADV-dagen. De personeelsleden die geen aanspraak kunnen maken op ADV dagen hebben ‘bijkomend verlof arbeidsduurvermindering-dagen.’

Bijkomende voordelen

 • Hospitalisatieverzekering
 • Maaltijdcheques
 • Bij verpleegkundigen wordt alle relevante externe anciënniteit overgenomen
 • Vergoedingen voor bijzondere prestaties
 • Eindejaarspremie en attractiviteitspremie
 • Vakantiegeld
 • Fietsvergoeding
 • Tegemoetkoming woon-werkverkeer
 • Gratis personeelsparking en beveiligde fietsenstalling
 • Gratis gebruik van dienstfietsen
 • Restaurant op beide campussen met democratische prijzen
 • Een enthousiaste personeelsvereniging die diverse evenementen en activiteiten organiseert
 • Korting bij diverse winkels, restaurants of pretparken in de ruime regio (via Benefits at Work)

Stage bij AZ Turnhout

Het ziekenhuis voorziet stageplaatsen voor verpleegkundigen, vroedvrouwen, paramedici, artsen,
logistiek assistenten, administratieve krachten, … Heb je interesse in een stageplaats bij AZ Turnhout?  Mail dan je concrete vraag naar stages@azturnhout.be

Werken als jobstudent

Tijdens de zomermaanden, schoolvakanties en weekends bieden we studenten de mogelijkheid om te werken als jobstudent en zo praktijkgerichte ervaring op te doen. Hier geven we voorrang aan familie van personeelsleden.

Je kan zowel binnen de zorg ingeschakeld worden als in ondersteunende functies.

 • Binnen de zorg kan je terecht als jobstudent verpleegkundige, zorgkundige, logistiek, kinesist, ergotherapeut, logopedist…
 • Binnen ondersteunende functies kan je terecht binnen de diensten schoonmaak, keuken, magazijn, onthaal en administratie, apotheek en IT

Word je dit jaar 17 jaar of ouder en heb je interesse? Stel je dan snel kandidaat! Bij spontane sollicitaties vind je aparte vacatures voor weekendstudenten (weekends en schoolvakanties) en de zomervakantie (juli t.e.m. september). Voor de zomervakantie wordt de vacature online geplaatst vanaf begin januari. Wees er snel bij. Stel je dan kandidaat voor weekend- en vakantiewerk!

Vrijwilligerswerk

Naast een team van 2.000 medewerkers kan AZ Turnhout ook beroep doen op een 100-tal vrijwilligers. Vrijwilligers zijn een belangrijke meerwaarde voor ons ziekenhuis. Zij richten zich volledig op het verhogen van het welzijn en comfort van de patiënt en hun familie. Vrijwilligerswerk is zo een belangrijke aanvulling op de taken van onze medewerkers. Vrijwilligers zijn actief op verschillende afdelingen in het ziekenhuis en hebben een brede waaier aan taken zoals : een babbel met patiënten, mensen wegwijs maken in het ziekenhuis, koffie of thee brengen op  verpleegafdelingen, patiënten begeleiden naar de kapel, een onthaalfunctie op de parking, enzovoort.

Wie kan vrijwilliger worden?

Om vrijwilliger te kunnen zijn, heb je geen diploma of getuigschrift nodig. Iedereen is welkom, jong en oud, man en vrouw. Een groot hart, een luisterend oor, aandacht voor de behoeften van anderen en een brok motivatie zijn voldoende. Vrijwilligerswerk kan ook voor jezelf een meerwaarde zijn. Je krijgt er heel wat waardering voor in de plaats, uitbreiden van je sociale contacten, benutten van je kwaliteiten en bezig blijven in samenwerkingsverband.
Vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Een vrijwilliger is bereid om met regelmaat en zonder financiële vergoeding een engagement met AZ Turnhout aan te gaan.

Wat biedt AZ Turnhout de vrijwilligers?

Samen met jou zal de coördinator van het vrijwilligerswerk in AZ Turnhout, Daniëlle Das, nagaan welke vrijwilligerstaken aansluiten bij jouw vaardigheden en interesses. Daarna laten we je kennismaken met het betreffende vrijwilligerswerk. We voorzien een meeloop- en inwerkperiode waarin je de ruimte krijgt om je takenpakket in AZ Turnhout beter te leren kennen.

Ga als vrijwilliger aan de slag

Vul het kandidaatstellingsformulier in en stuur of mail het naar:

Daniëlle Das, coördinator vrijwilligerswerk

AZ Turnhout

Campus Sint-Elisabeth

Rubensstraat 166

2300 Turnhout

014 44 42 03

danielle.das@azturnhout.be

Op zondag help ik de gelovige patiënten die naar de viering willen gaan en die slecht te been zijn. Op die manier kunnen ze er toch bij zijn.”
Maria Schellekens, pastoraal vrijwilliger
In afwachting van het vinden van een vaste job na mijn beroerte, doe ik vrijwilligerswerk in het ziekenhuis en dat geeft me minstens zoveel voldoening als geld verdienen.”
Wim Schoenmaekers, vrijwilliger
Je voelt dat de aanwezigheid van vrijwilligers een verschil maakt voor de patiënten en hun familie.”
Ingrid Blockx, vrijwilliger op de dienst geriatrie
vrijwilligerswerk bij AZ Turnhout

Bereikbaarheid

Campus Sint-Elisabeth

 • Met de fiets: Campus Sint-Elisabeth is, dankzij haar ligging dicht bij het centrum van de stad Turnhout, perfect bereikbaar met de fiets. Er is een fietsenstalling voorzien vlak aan de hoofdingang van de campus. 
   
 • Met het openbaar vervoer: Buslijnen 1 (Turnhout - Vosselaar - Beerse halte Stadspark), 2 (Turnhout Markt - Station - Parkwijk) en 435 (Turnhout - Vosselaar - Hoogstraten) bedienen de halte in de Rubensstraat, waar campus Sint-Elisabeth gelegen is. We verwijzen voor de dienstregeling op deze trajecten naar de website van De Lijn. 
   
 • Met de wagen: Bereken uw route hier.

Campus Sint-Jozef

 • Met de fiets: Gezien de centrale ligging bij enkele grote invalswegen met afgescheiden fietspaden, is campus Sint-Jozef perfect veilig bereikbaar met de fiets. Vlakbij de hoofdingang van de campus is een ruime fietsenstalling voorzien. 
   
 • Met het openbaar vervoer: Buslijnen 432 (Arendonk - Turnhout - Merksplas - Rijkevorsel - Brecht) en 430 (Reusel - Turnhout - Hoogstraten - Meerseldreef) bedienen de halte voor de ingang van campus Sint-Jozef. We verwijzen voor de dienstregeling op deze trajecten naar de website van De Lijn. 
   
 • Met de wagen: Bereken uw route hier.

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.