Menu Sluit menu

Orthopedie

U kan bij de dienst orthopedie terecht voor aandoeningen aan botten, spieren, gewrichten of pezen. Ook bij breuken, sport- of andere letsels, kan de orthopedist u verder helpen.

De orthopedisten in AZ Turnhout  zijn elk gespecialiseerd in hun eigen domein. Per gewricht staan er 2 specialisten tot uw beschikking.

Afspraak maken

campus Sint-Elisabeth: 014 40 62 83

campus Sint-Jozef: 014 44 44 30

online via uw patiëntendossier: www.mynexuz.be

Route raadpleging

campus Sint-Elisabeth: B57

campus Sint-Jozef: D40

Afspraken tijdens de coronacrisis

In het belang van de veiligheid en gezondheid van onze patiënten en medewerkers houden we het aantal personen in onze wachtzaal zo beperkt mogelijk. Begeleiders zijn slechts in uitzonderlijke gevallen toegestaan. Kom niet eerder dan een half uur voor uw afspraak naar het ziekenhuis. Te vroeg komen gaat leiden tot wachttijden en meer contact met andere patiënten. We vragen verder om in het ziekenhuis rekening te houden met enkele richtlijnen om uzelf en anderen te beschermen.

Afspraken

De orthopedisten van AZ Turnhout zullen de raadpleging in het ziekenhuis gedeeltelijk hernemen. U kunt voor een afspraak ons secretariaat contacteren. Let wel, uw huisarts is en blijft uw eerste contactpunt bij recent opgekomen niet-acute klachten.

Ingrepen

Slechts enkele geplande operaties kunnen doorgaan in mei. U wordt hiervoor gecontacteerd door uw orthopedist. Bij verdere daling van de COVID besmetting, zullen er meer ingrepen door mogen gaan in ons ziekenhuis. Het omgekeerde geldt ook. Een stijging van COVID besmettingen in ons land leidt mogelijks tot nieuwe annulaties en/of verplaatsingen van reeds gemaakte afspraken.

Spoed

Bij acute (traumatische) problemen kunt u zich bij onze spoeddienst aanmelden, waar een strikte scheiding is tussen COVID en niet-COVID patiënten.

Bereikbaarheid

Campus Sint-Elisabeth

 • Met de fiets: Campus Sint-Elisabeth is, dankzij haar ligging dicht bij het centrum van de stad Turnhout, perfect bereikbaar met de fiets. Er is een fietsenstalling voorzien vlak aan de hoofdingang van de campus. 
   
 • Met het openbaar vervoer: Buslijnen 1 (Turnhout - Vosselaar - Beerse halte Stadspark), 2 (Turnhout Markt - Station - Parkwijk) en 435 (Turnhout - Vosselaar - Hoogstraten) bedienen de halte in de Rubensstraat, waar campus Sint-Elisabeth gelegen is. We verwijzen voor de dienstregeling op deze trajecten naar de website van De Lijn. 
   
 • Met de wagen: Bereken uw route hier.

Campus Sint-Jozef

 • Met de fiets: Gezien de centrale ligging bij enkele grote invalswegen met afgescheiden fietspaden, is campus Sint-Jozef perfect veilig bereikbaar met de fiets. Vlakbij de hoofdingang van de campus is een ruime fietsenstalling voorzien. 
   
 • Met het openbaar vervoer: Buslijnen 432 (Arendonk - Turnhout - Merksplas - Rijkevorsel - Brecht) en 430 (Reusel - Turnhout - Hoogstraten - Meerseldreef) bedienen de halte voor de ingang van campus Sint-Jozef. We verwijzen voor de dienstregeling op deze trajecten naar de website van De Lijn. 
   
 • Met de wagen: Bereken uw route hier.

Infobrochures

Patiënteninformatie: Aanpassingen aan het dagelijkse leven na schouderchirurgie
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: AC Luxatie (ontwrichting sleutelbeen)
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: ALIF
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Artroscopie knie
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Bankart
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Carpal tunnel syndroom
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Discus Hernia
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Duimprothese
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Four Corner Artrodese
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Ganz Peri-Acetabulaire Osteotomie
Laatst bijgewerkt op
Download

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.