Menu Sluit menu

Oogziekten

De artsen van de dienst oogziekten zijn gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van aandoeningen aan de ogen.

Afspraak maken

014 44 44 49

poli.oogziekten@azturnhout.be

 • Indien u niet direct antwoord krijgt op het secretariaat, raden we u aan om op een later tijdstip, tussen 9 uur en 12 uur of tussen 14 uur en 17 uur, terug te bellen. Soms gebeurt het dat onze medewerksters de dokters assisteren en niet onmiddellijk de telefoon kunnen opnemen. Dank voor uw begrip hiervoor.
 • Indien u buiten deze uren belt, wordt u doorverbonden met het centraal afsprakenbureau.  Zij kunnen voor u ook een afspraak vastleggen.

Route raadpleging

campus Sint-Jozef: C50

Handige info

 • Dringende raadplegingen kunnen enkel door uw eigen oogarts of huisarts geregeld worden.
 • Indien mogelijk  brengt u uw doorverwijsbrief van uw oogarts of huisarts mee.
 • Neemt u medicatie? Breng een lijst mee met de exacte naam van de medicatie, de dosis die u neemt en het uur van inname.
 • Heeft u een bril? Vergeet deze zeker niet mee te nemen zodat onze dokters weten welke sterkte u heeft.
 • Draagt u lenzen? Gelieve dan alle benodigdheden mee te nemen om uw lenzen ter plaatse uit te doen.
Afspraken tijdens de coronacrisis

In het belang van de veiligheid en gezondheid van onze patiënten en medewerkers houden we het aantal personen in onze wachtzaal zo beperkt mogelijk. Indien uw gezondheid het toe laat, zien u het liefst alleen op de afspraak. Er is maximum één begeleider toegestaan. Kom niet eerder dan een half uur voor uw afspraak naar het ziekenhuis. Te vroeg komen gaat leiden tot wachttijden en meer contact met andere patiënten. We vragen verder om in het ziekenhuis rekening te houden met enkele richtlijnen om uzelf en anderen te beschermen.

Geannuleerde afspraken

Werd uw afspraak geannuleerd wegens de coronacrisis, dan contacteren wij u (hetzij telefonisch, hetzij met nieuwe uitnodigingsbrief) om een nieuwe afspraak te maken. Omdat bijna alle afspraken bij de oogarts uitgesteld moesten worden, kan het even duren voor u iets van ons hoort. We danken u voor uw begrip en geduld. 

Dringende afspraak

 • Gekende patiënt : neem telefonisch contact op met ons secretariaat op 014 44 44 49 tijdens de kantooruren of via de dienst spoedgevallen buiten de kantooruren.
 • Nieuwe patiënt: graag eerst uw huisarts contacteren zodat die een inschatting kan maken van de ernst van het probleem. Indien nodig kan de huisarts een snelle doorverwijzing regelen.

Niet-dringende afspraak voor nieuwe patiënten

Voor het maken van een nieuwe, niet-dringende afspraak kan u ons bellen op het nummer 014 44 44 49. U dient rekening te houden met een langere wachttijd die nog verlengd kan worden als de overheid beslist om de corona maatregelen weer strenger te maken.

Opgelet

Wij begrijpen dat afspraken niet altijd kunnen worden nagekomen en dat er iets kan tussen komen. Wel vragen we u dit tijdig door te geven, zo kunnen andere patiënten sneller verder geholpen worden en vermijden we lange wachttijden voor andere patiënten.

 

Indien u meerdere malen uw afspraak niet nakomt, zonder te verwittigen,  zijn wij genoodzaakt u een rekening  toe te sturen.

Bereikbaarheid

Deze dienst is gevestigd op campus Sint-Jozef. 

Campus Sint-Jozef

Adres: Steenweg op Merksplas 44, 2300 Turnhout

 • Met de fiets: Gezien de centrale ligging bij enkele grote invalswegen met afgescheiden fietspaden, is campus Sint-Jozef perfect veilig bereikbaar met de fiets. Vlakbij de hoofdingang van de campus is een ruime fietsenstalling voorzien. 
 • Met het openbaar vervoer: Buslijnen 432 (Arendonk - Turnhout - Merksplas - Rijkevorsel - Brecht) en 430 (Reusel - Turnhout - Hoogstraten - Meerseldreef) bedienen de halte voor de ingang van campus Sint-Jozef. We verwijzen voor de dienstregeling op deze trajecten naar de website van De Lijn
 • Met de wagen: Bereken uw route hier.

Infobrochures

Patiënteninformatie: Cataractingreep
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: FLUO-angiografisch onderzoek
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Intravitreale injecties
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Ooglidcorrectie
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Oogzalf en oogdruppels
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: PDT-behandeling (foto-dynamische therapie) (oogziekten)
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Strabisme of scheelzien
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Vlekjes en flikkeringen
Laatst bijgewerkt op
Download

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.