Menu Sluit menu

Stel dringende medische hulp niet uit

7 april 2020

Dringende medische hulp nodig? Stel je bezoek aan de spoed niet uit, ook niet in coronatijden.

Sinds een aantal weken zijn omwille van het coronavirus de planbare ingrepen en onderzoeken in AZ Turnhout uitgesteld. Op deze manier kwamen er zorgverleners en ruimte vrij in ons ziekenhuis om meer COVID-patiënten te kunnen opnemen.

We merken echter op dat steeds meer mensen ook voor andere medische noden die niets met corona te maken hebben, niet meer naar het ziekenhuis komen. Op zich is dat een goede houding zolang het over normale, niet-dringende klachten gaat. Maar wanneer je twijfelt over de ernst van een kwaal of echt met ernstige gezondheidsproblemen kampt, raden we iedereen aan om de huisarts te contacteren en indien nodig je bezoek aan de spoeddienst niet uit te stellen. 

Angst om te worden besmet in de wachtkamer, ligt wellicht mee aan de basis van de terughoudendheid van patiënten om niet naar de dokter te gaan. Dit is onterecht: zowel op de huisartsenwachtpost als op de dienst spoedgevallen zijn er strikt gescheiden circuits en zones voor COVID en niet-COVID patiënten en is de kans op besmetting erg laag. Ondanks het coronavirus kunnen mensen dus veilig in het ziekenhuis terecht voor andere zaken. 

Potentiële coronapatiënten worden altijd opgevangen in de coronawachtpost op Campus Blairon en komen dus niet in de ‘gewone’ wachtkamers van huisartsen of het ziekenhuis terecht. Ook op de dienst spoedgevallen zijn er strikt gescheiden zones gemaakt om besmetting te voorkomen. Omdat elke patiënt eerst telefonisch contact moet opnemen met een (huis)arts, kunnen zij altijd bij voorbaat gescheiden worden gehouden van andere patiënten.

Twijfel je of heb je een dringende medisch vraag? Bel naar onze spoeddienst op het nummer 014 40 60 52.

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.