Menu Sluit menu

Urologie

De urologen behandelen aandoeningen van nieren, blaas en mannelijke en vrouwelijke genitalia. Op onze urologische afdeling kunnen zowel mannen, vrouwen als kinderen terecht. Enkele vaak voorkomende problemen zijn:

 • Incontinentie: één van de belangrijkste problemen bij vrouwen en kinderen.
 • Prostaatcarcinoom: de tweede meest frequente tumor bij mannen.
 • Plasproblemen, veroorzaakt door prostaatvergroting
 • Erectiestoornissen
 • Infecties aan de urinewegen
 • Bedwateren

Afspraak maken

campus Sint-Elisabeth: 014 40 61 80  (tussen 8 en 18 uur)

campus Sint-Jozef: 014 44 44 35  (tussen 8 en 18 uur)

Na 18 uur wordt u doorgeschakeld naar het centraal afsprakenbureau die voor u een afspraak kunnen vastleggen.

Nieuwe afspraken worden bij voorkeur gemaakt door de huisarts of de verwijzende specialist. Op die manier kan er voor gezorgd worden dat u een afspraak krijgt bij de arts die het meest geschikt is om uw aandoening te behandelen. Bovendien kunnen belangrijke gegevens zo onmiddellijk worden uitgewisseld. Afspraken kunnen op lange termijn worden gepland en zo nodig worden aangepast in geval van onvoorziene afwezigheid van een arts.

Route raadpleging

campus Sint-Elisabeth: B58

campus Sint-Jozef: D25

Afspraken tijdens de coronacrisis

In het belang van de veiligheid en gezondheid van onze patiënten en medewerkers houden we het aantal personen in onze wachtzaal zo beperkt mogelijk. Indien uw gezondheid het toe laat, zien u het liefst alleen op de afspraak. Er is maximum één begeleider toegestaan. Kom niet eerder dan een half uur voor uw afspraak naar het ziekenhuis. Te vroeg komen gaat leiden tot wachttijden en meer contact met andere patiënten. We vragen verder om in het ziekenhuis rekening te houden met enkele richtlijnen om uzelf en anderen te beschermen.

Dringende afspraken

Gelieve voor een dringende vraag eerst uw huisarts te contacteren zodat deze een inschatting kan maken van de ernst van het probleem. Indien nodig kan de huisarts een doorverwijzing regelen.

Nieuwe patiënten

Voor het maken van een nieuwe niet-dringende urologische afspraak kan u ons bellen maar dient u ermee rekening te houden dat er een wachttijd bestaat van enkele weken.

Opgelet

Wij begrijpen dat afspraken niet altijd kunnen worden nagekomen en dat er iets kan tussen komen. Wel vragen we u dit tijdig door te geven, zo kunnen andere patiënten sneller verder geholpen worden en vermijden we lange wachttijden voor andere patiënten.

Bereikbaarheid

Campus Sint-Elisabeth

 • Met de fiets: Campus Sint-Elisabeth is, dankzij haar ligging dicht bij het centrum van de stad Turnhout, perfect bereikbaar met de fiets. Er is een fietsenstalling voorzien vlak aan de hoofdingang van de campus. 
   
 • Met het openbaar vervoer: Buslijnen 1 (Turnhout - Vosselaar - Beerse halte Stadspark), 2 (Turnhout Markt - Station - Parkwijk) en 435 (Turnhout - Vosselaar - Hoogstraten) bedienen de halte in de Rubensstraat, waar campus Sint-Elisabeth gelegen is. We verwijzen voor de dienstregeling op deze trajecten naar de website van De Lijn. 
   
 • Met de wagen: Bereken uw route hier.

Campus Sint-Jozef

 • Met de fiets: Gezien de centrale ligging bij enkele grote invalswegen met afgescheiden fietspaden, is campus Sint-Jozef perfect veilig bereikbaar met de fiets. Vlakbij de hoofdingang van de campus is een ruime fietsenstalling voorzien. 
   
 • Met het openbaar vervoer: Buslijnen 432 (Arendonk - Turnhout - Merksplas - Rijkevorsel - Brecht) en 430 (Reusel - Turnhout - Hoogstraten - Meerseldreef) bedienen de halte voor de ingang van campus Sint-Jozef. We verwijzen voor de dienstregeling op deze trajecten naar de website van De Lijn. 
   
 • Met de wagen: Bereken uw route hier.

Infobrochures

Patiënteninformatie: Blaasoperatie (TURB)
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Blaasspoeling BCG
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Blaasspoeling Mitomycine
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Leven met een urostoma LR
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Leven na een urinewegstent
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Nazorg urologische ingrepen
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Prostaatbioptname
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Prostaatoperatie (TURP)
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: TVT operatie voor vrouwen met stress - incontinentie
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Urodynamische testen
Laatst bijgewerkt op
Download

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.