Menu Sluit menu

Algemene en abdominale heelkunde

Wij heten u welkom op de website van de dienst algemene en abdominale heelkunde van AZ Turnhout. U kan op onze dienst terecht voor de chirurgische behandeling van aandoeningen van maag en middenrif, lever en galblaas, darm en endeldarm, buikwand, aars, obesitas, borsten, (bij)schildklier en huid en weke delen. 

Wij werken in ons team nauw samen met andere medische (oncologen, internisten, radiologen, pathologen,…) en paramedische disciplines (kinesisten, psychologen,…). Omdat wij een opleidingsziekenhuis zijn, zal u ook in contact komen met arts-specialisten in opleiding voor chirurgie, een huisarts in opleiding en arts-stagiairs.
 

Als team van specialisten staan wij voor betrouwbare en toegewijde zorg met aandacht voor de individuele patiënt en gebruikmakend van hedendaagse technologie en kennis.

Afspraak maken

campus Sint-Jozef: 014 44 44 35 (of 014 44 44 23)

campus Sint-Elisabeth: 014 40 61 80

Route raadpleging

campus Sint-Jozef: D25

campus Sint-Elisabeth: B60

Afspraken in tijden van corona

In het belang van de veiligheid en gezondheid van onze patiënten en medewerkers houden we het aantal personen in onze wachtzaal zo beperkt mogelijk. Indien uw gezondheid het toe laat, zien we u het liefst alleen op de afspraak. Er is maximum één begeleider toegestaan. Kom niet eerder dan een half uur voor uw afspraak naar het ziekenhuis. Te vroeg komen gaat leiden tot wachttijden en meer contact met andere patiënten. We vragen verder om in het ziekenhuis rekening te houden met enkele richtlijnen om uzelf en anderen te beschermen.

U wenst een dringende afspraak

Gelieve voor een dringende vraag eerst uw huisarts te contacteren zodat deze een inschatting kan maken van de ernst van het probleem. Indien nodig kan de huisarts een snelle doorverwijzing regelen.

 U bent een nieuwe patiënt

Voor het maken van een nieuwe, niet-dringende afspraak kan u ons bellen (014 44 44 23 of 014 40 61 80). U dient rekening te houden met een langere wachttijd die nog verlengd kan worden als de overheid beslist om de corona maatregelen weer strenger te maken.

U hebt nog een afspraak gepland de komende weken of maanden waarover u nog geen nieuws hebt ontvangen

Deze kan gewoon doorgaan. U hoeft hiervoor niets te doen en kan gewoon naar deze raadpleging komen. Indien er toch aanpassingen nodig zijn zullen wij u contacteren.

Uw operatie werd in maart of april uitgesteld

Vanaf 4 mei worden er terug geplande ingrepen uitgevoerd. Ingrepen die in maart en april geannuleerd zijn, worden opnieuw ingepland. Indien we uw ingreep kunnen inplannen, zal u persoonlijk gecontacteerd worden door uw behandelend chirurg of secretariaat. Dringende ingrepen worden met voorrang ingepland.

Indien u toenemende klachten ondervindt en uw ingreep mogelijk sneller moet worden ingepland, vragen we u om uw huisarts te contacteren.

Bereikbaarheid

Campus Sint-Elisabeth

 • Met de fiets: Campus Sint-Elisabeth is, dankzij haar ligging dicht bij het centrum van de stad Turnhout, perfect bereikbaar met de fiets. Er is een fietsenstalling voorzien vlak aan de hoofdingang van de campus. 
   
 • Met het openbaar vervoer: Buslijnen 1 (Turnhout - Vosselaar - Beerse halte Stadspark), 2 (Turnhout Markt - Station - Parkwijk) en 435 (Turnhout - Vosselaar - Hoogstraten) bedienen de halte in de Rubensstraat, waar campus Sint-Elisabeth gelegen is. We verwijzen voor de dienstregeling op deze trajecten naar de website van De Lijn. 
   
 • Met de wagen: Bereken uw route hier.

Campus Sint-Jozef

 • Met de fiets: Gezien de centrale ligging bij enkele grote invalswegen met afgescheiden fietspaden, is campus Sint-Jozef perfect veilig bereikbaar met de fiets. Vlakbij de hoofdingang van de campus is een ruime fietsenstalling voorzien. 
   
 • Met het openbaar vervoer: Buslijnen 432 (Arendonk - Turnhout - Merksplas - Rijkevorsel - Brecht) en 430 (Reusel - Turnhout - Hoogstraten - Meerseldreef) bedienen de halte voor de ingang van campus Sint-Jozef. We verwijzen voor de dienstregeling op deze trajecten naar de website van De Lijn. 
   
 • Met de wagen: Bereken uw route hier.

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.