Menu Sluit menu

Algemene en abdominale heelkunde

Wij heten u welkom op de website van de dienst algemene en abdominale heelkunde van AZ Turnhout. U kan op onze dienst terecht voor de chirurgische behandeling van aandoeningen van maag en middenrif, lever en galblaas, darm en endeldarm, buikwand, aars, obesitas, borsten, (bij)schildklier en huid en weke delen. 

Wij werken in ons team nauw samen met andere medische (oncologen, internisten, radiologen, pathologen,…) en paramedische disciplines (kinesisten, psychologen,…). Omdat wij een opleidingsziekenhuis zijn, zal u ook in contact komen met arts-specialisten in opleiding voor chirurgie, een huisarts in opleiding en arts-stagiairs.
 

Als team van specialisten staan wij voor betrouwbare en toegewijde zorg met aandacht voor de individuele patiënt en gebruikmakend van hedendaagse technologie en kennis.

Afspraak maken

campus Sint-Jozef: 014 44 44 35 (of 014 44 44 23)

campus Sint-Elisabeth: 014 40 61 80

(bereikbaar elke werkdag van 8 tot 17 uur)

Route raadpleging

campus Sint-Jozef: D25

campus Sint-Elisabeth: B60

Afspraken in tijden van corona

In het belang van de gezondheid van onze patiënten en medewerkers houden we het aantal personen in onze wachtzaal zo beperkt mogelijk. We verwachten u daarom alleen op de afspraak. Een begeleider mag enkel mee indien de patiënt:

 • 75 jaar is of ouder.
 • Jonger is dan 18 jaar.
 • Een mentale of fysieke beperking heeft.
 • Een ingreep of onderzoek moet ondergaan met verdoving.
 • Ook bij een slecht nieuws gesprek (oa oncologie) of op vraag van de arts mag er een begeleider mee komen. 

In deze gevallen mag er maximum 1 begeleider mee met de patiënt.

We vragen verder om in het ziekenhuis rekening te houden met enkele richtlijnen om uzelf en anderen te beschermen.

Bereikbaarheid

Campus Sint-Elisabeth

 • Met de fiets: Campus Sint-Elisabeth is, dankzij haar ligging dicht bij het centrum van de stad Turnhout, perfect bereikbaar met de fiets. Er is een fietsenstalling voorzien vlak aan de hoofdingang van de campus. 
   
 • Met het openbaar vervoer: Buslijnen 1 (Turnhout - Vosselaar - Beerse halte Stadspark), 2 (Turnhout Markt - Station - Parkwijk) en 435 (Turnhout - Vosselaar - Hoogstraten) bedienen de halte in de Rubensstraat, waar campus Sint-Elisabeth gelegen is. We verwijzen voor de dienstregeling op deze trajecten naar de website van De Lijn. 
   
 • Met de wagen: Bereken uw route hier.

Campus Sint-Jozef

 • Met de fiets: Gezien de centrale ligging bij enkele grote invalswegen met afgescheiden fietspaden, is campus Sint-Jozef perfect veilig bereikbaar met de fiets. Vlakbij de hoofdingang van de campus is een ruime fietsenstalling voorzien. 
   
 • Met het openbaar vervoer: Buslijnen 432 (Arendonk - Turnhout - Merksplas - Rijkevorsel - Brecht) en 430 (Reusel - Turnhout - Hoogstraten - Meerseldreef) bedienen de halte voor de ingang van campus Sint-Jozef. We verwijzen voor de dienstregeling op deze trajecten naar de website van De Lijn. 
   
 • Met de wagen: Bereken uw route hier.

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.