Menu Sluit menu

Borstkliniek

Het team van de borstkliniek behandelt patiënten met goed- en kwaadaardige borstaandoeningen. Artsen (chirurgen, gynaecologen, medisch oncologen, radiologen en radiotherapeuten) borstverpleegkundigen en afdelingsverpleegkundigen, psychologen, sociaal assistenten, kinesitherapeuten en diëtisten werken samen voor je diagnosestelling, behandeling, nabehandeling, psychosociale begeleiding, informatieverstrekking en revalidatie.

Infobrochure: Borstkanker: Van diagnose tot herstel

De Borstkliniek van AZ Turnhout is een erkende borstkliniek sinds 2009 en is een samenwerking met AZ Herentals. Zo werken we volgens dezelfde richtlijnen en zijn Turnhoutse oncologen meerdere keren aanwezig in AZ Herentals. Samen behandelen we meer dan 200 patiënten per jaar. 

Afspraak maken

Route raadpleging

campus Sint-Elisabeth: B23

Coronamaatregelen

In het belang van de veiligheid en gezondheid van onze patiënten en medewerkers houden we het aantal personen in onze wachtzaal zo beperkt mogelijk. Indien uw gezondheid het toe laat, zien u het liefst alleen op de afspraak. Er is maximum één begeleider toegestaan. Kom niet eerder dan een half uur voor uw afspraak naar het ziekenhuis. Te vroeg komen gaat leiden tot wachttijden en meer contact met andere patiënten. We vragen verder om in het ziekenhuis rekening te houden met enkele richtlijnen om uzelf en anderen te beschermen.

Medewerkers

  borstverpleegkundige

  Sara Coomans

  014 40 68 32
  borstverpleegkundige

  Hilde Janssen

  014 40 68 47
  psycholoog

  Christine Leys

  014 40 68 40
  kinesitherapeur

  Kristien Geerts

  014 40 63 39
  kinesitherapeut

  Elien Van Dingenen

  014 40 63 39

Kwaliteitsgarantie

Erkende coördinerende borstkliniek

AZ Turnhout heeft een erkenning als coördinerende borstkliniek: "Het bestaande, gespecialiseerd oncologisch zorgprogramma voor borstkanker, voortaan “coördinerende borstkliniek” genoemd, wordt nu omschreven als: “dat bestaat uit een pakket van patiëntenzorg gericht op de diagnose, de multidisciplinaire consultatie, de multidisciplinaire behandeling, de revalidatie en de opvolging van patiënten met kwaadaardige aandoeningen van de borst(en). Het coördinerend gespecialiseerd oncologisch zorgprogramma voor borstkanker stelt jaarlijks tenminste 125 nieuwe diagnoses van borstkanker” (art. 1, tweede lid KB)."

Borstkankerindicatoren

Half december 2013 heeft de overheid in het kader van het VIP² project naar de deelnemende ziekenhuizen gerapporteerd over de resultaten van de borstkankerindicatoren uit het domein oncologie. De eerste resultaten die we hebben ontvangen, liggen in de lijn van onze verwachtingen en bevinden zich in de range die vooropgesteld wordt voor goede klinische zorg in ziekenhuizen. 

Resultaten borstkankerindicatoren (VIP²)

Filmpje Zorgnet-Icuro : indicatoren borstkanker

Bereikbaarheid

Deze dienst is gevestigd op campus Sint-Elisabeth.

Campus Sint-Elisabeth

 • Met de fiets: Campus Sint-Elisabeth is, dankzij haar ligging dicht bij het centrum van de stad Turnhout, perfect bereikbaar met de fiets. Er is een fietsenstalling voorzien vlak aan de hoofdingang van de campus. 
 • Met het openbaar vervoer: Buslijnen 1 (Turnhout - Vosselaar - Beerse halte Stadspark), 2 (Turnhout Markt - Station - Parkwijk) en 435 (Turnhout - Vosselaar - Hoogstraten) bedienen de halte in de Rubensstraat, waar campus Sint-Elisabeth gelegen is. We verwijzen voor de dienstregeling op deze trajecten naar de website van De Lijn. 
 • Met de wagen: Bereken uw route hier.

Infobrochures

Patiënteninformatie: Borstreconstructie
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Hormoontherapie bij borstkanker
Laatst bijgewerkt op
Download

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.