Menu Sluit menu

Infosessie voeding en kanker

Waar: Campus Sint Elisabeth - Hartenzaal (volg route A18)
Wanneer: 14.30u tot 16.30u
5 september 2019

Infosessies voor kankerpatiënten

Drie keer per jaar geeft AZ Turnhout een reeks van infosessies voor kankerpatiënten en hun naasten. De infosessies gaan over verschillende thema's.  

donderdag 5 september 2019 - voeding en kanker

 

 

Voeding en kanker, daarover hoor je heel uiteenlopende zaken. Speelt voeding een rol bij het ontstaan van kanker? Bestaan er voedingsmiddelen die een gunstig effect hebben voor de behandeling tegen kanker? Is het nodig om mijn voedingspatroon aan te passen?

De onco-diëtisten van AZ Turnhout geven een antwoord op al uw vragen in een boeiende uiteenzetting.

donderdag 26 september 2019 - vermoeidheid

 

Vermoeidheid is één van de meest voorkomende klachten van mensen met kanker. Deze extreme vermoeidheid verdwijnt niet na een nachtje slapen en heeft verschillende oorzaken.

Tijdens deze infosessie ontdekt u meer over de oorzaken en achtergronden van vermoeidheid. Daarnaast krijgt u technieken en tips om af te rekenen met vermoeidheid. Tips die u in staat stellen om die activiteiten uit te voeren die u graag wilt blijven doen. Ook familie en naasten zijn van harte welkom.

maandag 7 oktober 2019 - geheugen- en concentratiestoornissen

 

Geheugen- en concentratieproblemen, ongeveer 30% van de mensen die behandeld worden voor kanker krijgt ermee te maken. Het treft dus zeker niet iedereen. Na de behandeling nemen deze problemen in de meeste gevallen ook weer af. Welke mechanismen spelen een rol? Wat kan je zelf doen om ermee om te gaan?

De oncopsychologen van AZ Turnhout geven uitleg en tips in een boeiende uiteenzetting, waar ruimte is voor vragen en het uitwisselen van ervaringen.

dinsdag 22 oktober 2019 - werkhervatting

 

Terug aan het werk gaan na kanker is niet altijd vanzelfsprekend. Veel mensen botsen op obstakels en zitten met vragen, twijfels en onzekerheden. Wat zijn de mogelijkheden? Waarop heb ik recht, waar kan ik beroep op doen? Wie kan mij hierbij helpen?

De verschillende aspecten van arbeidsongeschiktheid en werkhervatting komen aan bod en er is ruimte voor vragen.

Opgelet

Inschrijven voor één of meerdere van deze sessies is nodig en kan via de verpleging van het oncologisch dagziekenhuis, via 014/40.69.02 of via hilde.michiels@azturnhout.be. 

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.