Menu Sluit menu

Hospitalisatieverzekering

Sommige ziekenfondsen en verzekeringsmaatschappijen komen tegemoet in de supplementaire kosten bij opname en dagopname. Indien u een hospitalisatieverzekering hebt, verwittig dan bij een geplande opname of dagopname steeds vooraf uw verzekeraar.

U kunt bij inschrijving voor opname of dagopname melden dat u over een hospitalisatieverzekering beschikt (kaart, naam verzekering, polisnummer). Met sommige ziekenfondsen en verzekeringsmaatschappijen bestaan akkoorden om de supplementaire kosten onmiddellijk aan hen voor betaling aan te bieden, in dit geval moet u dit melden bij opname.

Patiënten met een hospitalisatieverzekering bij DKV 

U meldt aan de dienst opname en onthaal dat u een hospitalisatieverzekering hebt. Deze dienst verstuurt dan een kennisgeving van opname naar de verzekeringsmaatschappij. Na ontvangst van bevestiging van lidmaatschap vanwege de verzekeringsmaatschappij wordt de factuur rechtstreeks naar de verzekering verstuurd. 

Patiënten met een hospitalisatieverzekering bij Medi-Assistance (AXA of AG), Medi-Link (Van Breda Verzekeringen) of Assur Card

U brengt uw verzekeringsmaatschappij op de hoogte van uw opname. U meldt aan de dienst opname en onthaal dat u een hospitalisatieverzekering hebt. Na ontvangst van bevestiging van uw lidmaatschap vanwege de verzekeringsmaatschappij en inning van een desgevallend in de polis voorziene franchise, wordt de factuur rechtstreeks naar de verzekeringsmaatschappij verstuurd.
Indien deze regeling voor uw hospitalisatieverzekering niet geldt, moet u de factuur van het ziekenhuis betalen en nadien de kosten aan uw verzekering aanbieden. Aarzel niet uw ziekenfonds of verzekeringsmaatschappij hierover te contacteren.
 

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.