Menu Sluit menu

Leerlingen bakken koekjes voor Yolo

28 januari 2019

Yolo koopt 'klaspop' aan met ingezameld geld van leerlingen Heilig Graf

Het zesde leerjaar van basisschool Heilig Graf Tramstraat in Turnhout bakte koekjes voor een mooi initiatief: Yolo, een kindvriendelijke plek in AZ Turnhout die (klein)kinderen van patiënten met kanker informeert en helpt om kanker een plaats te geven. Op dinsdag 29 januari overhandigen de leerlingen officieel de opbrengst van hun actie in Yolo waar ze worden welkom geheten door de klaspop die ze samen de naam Shirley hebben gegeven.

Directeur Pieter Jacobs licht toe: “Het zesde leerjaar van onze basisschool deed een fijne actie voor een heel warm doel, iets heel nabij en persoonlijks. Shirley, een van de leerlingen van de klas, verloor haar grootmoeder aan kanker. Zij vertelde vol overgave in verschillende klassen over het Yolo-project van AZ Turnhout en de steun die zij daar voelde.” Shirley en de hele klas zullen op dinsdag 29 januari officieel de € 100 overhandigen die zij zelf verdienden door koekjes te bakken. “Een kleine actie, maar zo waardevol voor dit mooie project”, zo vult de directeur aan. 

Hilde Michiels, verantwoordelijke voor Yolo: "We hebben met de centjes van de leerlingen een klaspop gekocht voor Yolo. Die kan ingezet worden voor de communicatie met de kinderen. Ze kunnen hun verhaal kwijt aan de klaspop als ze daar nood toe hebben.  We willen  de leerlingen van het Heilig Graf dan ook van harte bedanken voor deze schenking!"

Meer info over Yolo.

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.