Menu Sluit menu

Route

Campus Sint-Elisabeth: A07

Telefoon

Kanker roept vragen op

Wanneer je als ouder of grootouder te horen krijgt dat je kanker hebt, leidt dit tot heel wat vragen. Vragen onder andere over hoe je dit nieuws aan je kind of kleinkind kan vertellen en hoe zij daarmee zullen omgaan. Wat zeg je tegen een kind? Hoe leg je uit wat kanker is? Hoe vertel je dat mama ziek wordt van de behandeling die haar weer beter moet maken? Hoe blijf je in contact met je tienerzoon die zich terugtrekt in zijn eigen leefwereld? 

Je wordt geconfronteerd met heel wat vragen op een moment dat je zelf weinig antwoorden hebt. En de zoektocht naar geschikte informatie en ondersteuning loopt niet altijd van een leien dakje. Om u daarmee te helpen hebben we Yolo opgericht.

Yolo informeert kinderen of kleinkinderen van patiënten met kanker en helpt ze om kanker een plaats te geven. Deze kindvriendelijke plek bevindt zich in het ziekenhuis, dicht bij de plaats waar hun ouder of grootouder behandeld wordt. Hier kunnen ze in een veilige omgeving snuffelen in boekjes over kanker, surfen op het internet op zoek naar bruikbare informatie of een verrassing knutselen die uitdrukking geeft aan hun betrokkenheid en zorg.  De medewerkers van het psychosociaal support team van AZ Turnhout hebben ervoor gezorgd dat er een aangepast aanbod is van materiaal voor iedere leeftijdscategorie, van de kleinste kleuters tot bijna volwassen tieners. De ruimte is elke woensdagnamiddag vrij toegankelijk voor de kinderen.

Praktische informatie 

 • Yolo bevindt zich op campus Sint-Elisabeth 
 • Voor kinderen van 0 tot 18 jaar van wie een ouder of grootouder kanker heeft. 
 • Open iedere woensdagnamiddag van 13u30 tot 16u30. Extra openingsuren tijdens schoolvakanties worden aangekondigd op de prikborden in het ziekenhuis.   
 • De aanwezigheid van ouders tijdens het bezoek aan Yolo is niet vereist. Er is voldoende deskundige begeleiding aanwezig om jouw kind veilig op te vangen. 
 • Omwille van organisatorische redenen, zullen bij aanmelding in Yolo enkele administratieve gegevens genoteerd worden, waaronder het telefoonnummer waarop een contactpersoon bereikbaar is. 
 • Voor meer informatie kan u terecht bij uw contactpersoon van het psychosociaal support team van het ziekenhuis (sociaal verpleegkundige of psycholoog) of bij uw behandelend arts en verpleegkundige.

Studenten van de hogeschool Thomas More hebben in het kader van hun opleiding een kennismakingsfilmpje gemaakt over Yolo, speciaal voor kinderen. Via dit filmpje kunnen kinderen nader kennismaken met Yolo en waar deze ruimte voor staat.

  Diensthoofd

  Hilde Michiels

  Hilde Michiels

Dit project werd gefinancierd door de federale overheid in het kader van het Nationaal Kankerplan en werd gerealiseerd door AZ Turnhout in samenwerking met Kom op Tegen Kanker.

Bereikbaarheid

Deze dienst is gevestigd op campus Sint-Elisabeth.

Campus Sint-Elisabeth

 • Met de fiets: Campus Sint-Elisabeth is, dankzij haar ligging dicht bij het centrum van de stad Turnhout, perfect bereikbaar met de fiets. Er is een fietsenstalling voorzien vlak aan de hoofdingang van de campus. 
 • Met het openbaar vervoer: Buslijnen 1 (Turnhout - Vosselaar - Beerse halte Stadspark), 2 (Turnhout Markt - Station - Parkwijk) en 435 (Turnhout - Vosselaar - Hoogstraten) bedienen de halte in de Rubensstraat, waar campus Sint-Elisabeth gelegen is. We verwijzen voor de dienstregeling op deze trajecten naar de website van De Lijn. 
 • Met de wagen: Bereken uw route hier.

Infobrochures

De informatiefolders van AZ Turnhout worden met de grootste zorg opgemaakt. De inhoud ervan is echter algemeen en indicatief. De folder omvat niet alle medische aspecten. Hij vervangt de raadpleging bij je zorgverlener niet. Mocht deze folder vergissingen, tekortkomingen of onvolledigheden bevatten dan zijn AZ Turnhout, personeel en artsen hiervoor niet aansprakelijk.

Patiënteninformatie: Yolo - opvangruimte voor kinderen van (groot)ouders met kanker
Laatst bijgewerkt op
Download

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.