Menu Sluit menu

Neurologie - neurochirurgie - stroke unit

Route

Neurologie - neurochirurgie

Campus Sint-Elisabeth: A29

Stroke unit

Campus Sint-Elisabeth: A22

Kamers

101 - 140

Telefoon

Bezoekuren

weekdagen: 17.30 - 18.30 uur
weekend: 14.30 - 18.30 uur

Uitzondering stroke unit: onze patiënten hebben nood aan veel rust. Daarom is er in het weekend ook enkel bezoek mogelijk van 17.30 tot 18.30u.

Coronavirus: beperkt bezoek

De algemene regel in ons ziekenhuis is dat bezoek niet is toegestaan. Palliatieve patiënten zijn een uitzondering op deze regel, zij mogen bezoek krijgen volgens de afspraken die de behandelende arts met de patiënten maakt. Met toestemming van de hoofdarts kan de behandelende arts bezoek ook uitzonderlijk toelaten indien hij/zij dit nodig vindt voor het welzijn van de patiënt.

Indien u op bezoek mag komen, dan moet u met heel wat zaken rekening houden. Lees alle afspraken voor bezoek hier. 

Onze dienst spitst zich toe op de behandeling en verzorging van neurologische en neurochirurgische problemen.

Op de dienst neurologie-neurochirurgie worden patiënten met de beste zorgen omringd door een multidisciplinair team: artsen en zorgverleners van verschillende medische disciplines hebben regelmatig overleg en werken voor elke patiënt een behandeling uit op maat, die zo goed mogelijk aansluit bij de specifieke noden en wensen. Het team streeft ernaar om het herstel zo vlot mogelijk te laten verlopen, zodat de patiënt weer snel naar zijn vertrouwde omgeving kan.

Onze dienst stroke unit unit spitst zich toe op de behandeling en verzorging van patiënten met acute neurologische aandoeningen. Vitale parameters (bloeddruk, hartfrequentie, zuurstof, …) zullen continu geobserveerd worden. Dit maakt het mogelijk om snel diagnoses te stellen en eventuele complicaties vroegtijdig te herkennen en te behandelen.

  Waarnemend hoofdverpleegkundige neurologie - neurochirurgie

  Ans Houtmeyers

  Ans Houtmeyers
  Waarnemend hoofdverpleegkundige neurologie - neurochorurgie - stroke

  Jan Geentjens

  Jan Geentjens

Bereikbaarheid

Deze dienst is gevestigd op campus Sint-Elisabeth.

Campus Sint-Elisabeth

 • Met de fiets: Campus Sint-Elisabeth is, dankzij haar ligging dicht bij het centrum van de stad Turnhout, perfect bereikbaar met de fiets. Er is een fietsenstalling voorzien vlak aan de hoofdingang van de campus. 
 • Met het openbaar vervoer: Buslijnen 1 (Turnhout - Vosselaar - Beerse halte Stadspark), 2 (Turnhout Markt - Station - Parkwijk) en 435 (Turnhout - Vosselaar - Hoogstraten) bedienen de halte in de Rubensstraat, waar campus Sint-Elisabeth gelegen is. We verwijzen voor de dienstregeling op deze trajecten naar de website van De Lijn. 
 • Met de wagen: Bereken uw route hier.

Infobrochures

De informatiefolders van AZ Turnhout worden met de grootste zorg opgemaakt. De inhoud ervan is echter algemeen en indicatief. De folder omvat niet alle medische aspecten. Hij vervangt de raadpleging bij je zorgverlener niet. Mocht deze folder vergissingen, tekortkomingen of onvolledigheden bevatten dan zijn AZ Turnhout, personeel en artsen hiervoor niet aansprakelijk.

Patiënteninformatie: Beroerte (CVA)
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Valpreventie: Kent u de valkuil?
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Valpreventie: Praktische tips voor thuis
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Welkom op de afdeling neuro B
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Welkom op de afdeling neuro C
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Welkom op stroke unit
Laatst bijgewerkt op
Download

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.