Menu Sluit menu

Medische beeldvorming

De artsen en medewerkers van de dienst medische beeldvorming of radiologie helpen, met behulp van beeldvormende technieken, bij het stellen van de juiste diagnose, het bepalen van de passende behandeling en het controleren van het effect van de therapie.

Afspraken tijdens de coronacrisis

In het belang van de gezondheid van onze patiënten en medewerkers houden we het aantal personen in onze wachtzaal zo beperkt mogelijk. We verwachten u daarom alleen op de afspraak. Een begeleider mag enkel mee indien de patiënt:

 • 75 jaar is of ouder.
 • Jonger is dan 18 jaar.
 • Een mentale of fysieke beperking heeft.
 • Een ingreep of onderzoek moet ondergaan met verdoving.
 • Ook bij een slecht nieuws gesprek (oa oncologie) of op vraag van de arts mag er een begeleider mee komen. 

In deze gevallen mag er maximum 1 begeleider mee met de patiënt.

We vragen verder om in het ziekenhuis rekening te houden met enkele richtlijnen om uzelf en anderen te beschermen.

Afspraak maken

 • Voor elk onderzoek dient een afspraak gemaakt te worden.
 • Voor een klassiek RX-onderzoek kan u zelf deze afspraak maken.
 • Voor een afspraak echografie, CT of MRI: voor urgente en semi-urgente onderzoeken binnen de 2 maanden vragen wij dat (het secretariaat van) de behandelende arts uw afspraak regelt om de urgentie te staven. Voor niet-urgente onderzoeken (> 2 maanden) kan u zelf deze afspraak maken. 
 • Ons secretariaat is steeds telefonisch bereikbaar op het nummer tijdens de kantooruren voor meer info. Secretariaat Sint-Elisabeth: 014 40 61 50. Secretariaat Sint-Jozef: 014 44 44 50.

Met dank voor uw begrip en medewerking

Afspraak maken

Campus Sint-Elisabeth - 014 40 61 50 

Huisartsen kunnen ook een afspraak boeken via Mynexuzhealthpro (met uitzondering van een MRI).

 • Conventionele onderzoeken (RX, echografie, mammografie): ma - vrij van 08.30u - 17.00u
 • CT-onderzoeken: ma - vrij van 07.30u - 16.30u
 • MRI-onderzoeken (NMR): ma - vrij van 06.00u - 21.30u / za en zo van 07.00 - 21.30u 
 • Spoedgevallen: 24u/24u 

Campus Sint-Jozef - 014 44 44 50 

Patiënten die door een huisarts verwezen worden, dienen bij voorkeur een afspraak te maken op campus Sint-Jozef. Huisartsen kunnen ook een afspraak boeken via Mynexuzhealthpro.

 • Conventionele onderzoeken (RX, echografie, mammografie): ma - vrij van 08.30u - 17.00u 
 • CT-onderzoeken: ma - vrij van 07.30u - 20.00 u / za en zo van 08.30u - 20.30u

Route raadpleging

Campus Sint-Elisabeth - B47

Inschrijven

 • 15 minuten op voorhand aanmelden aan de centrale inschrijvingen op het gelijkvloers (elke weekdag tot 18u).
 • Uitzonderingen voor MRI-onderzoek
  • MRI-onderzoeken worden enkel op campus Sint-Elisabeth of in AZ Herentals uitgevoerd
  • 30 minuten op voorhand aanmelden voor een MRI-onderzoek aan de centrale inschrijvingen op het gelijkvloers (elke weekdag tot 18u).
  • voor een MRI-onderzoek op een weekdag tussen 18u en 20.15u of in het weekend vanaf 12.30u meldt u zich aan bij het onthaal (aan hoofdingang).
  • voor een MRI-onderzoek op een weekdag na 20.15u of in het weekend voor 12.30u begeeft u zich rechtstreeks naar de dienst radiologie op de eerste verdieping van campus Sint-Elisabeth (volg route B47). 
  • Gebeurt het MRI-onderzoek in het kader van een arbeidsongeval, geef dan vooraf de datum van arbeidsongeval door aan de dienst medische beeldvorming (tel. 014/40 61 50).

Campus Sint-Jozef - D45

Inschrijven

 • 15 minuten op voorhand aanmelden aan de centrale inschrijvingen op het gelijkvloers (elke weekdag tot 20.30 u, behalve vrijdag tot 20u)

 

Voor elk onderzoek is een aanvraag van de huisarts of behandelende geneesheer noodzakelijk! Indien u geen aanvraag bij heeft, kan het onderzoek niet doorgaan.

Medische beelden bekijken via Pacs on Web

Wij werken volledig digitaal (filmloos). Met het systeem PACS (picture archiving and communication systems) worden beelden opgeslagen, verwerkt en geprotocolleerd. Beelden en verslag komen zo ook rechtstreeks toe bij de aanvragende geneesheer (bv. huisarts). 

Sinds kort kunt u als patiënt ook rechtstreeks uw medische beelden bekijken.  U hebt hiervoor een code nodig die u, indien u dit wenst, kunt opvragen bij het secretariaat van de dienst medische beeldvorming en uw geboortedatum. Als u een code heeft, kunt u via onderstaande link de beelden bekijken. 

rx.azturnhout.be

Ondervindt u problemen met het bekijken van uw medische beelden via deze link, neem dan contact op met de firma op het nummer 052 77 01 15 of va mail support@dobcomed.com.

AZ Turnhout kindvriendelijk ziekenhuis

AZ Turnhout engageert zich om op een kindvriendelijke manier te werken. Om het verblijf van onze kinderen in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken, heeft de kinderafdeling met verschillende diensten een charter opgesteld. Dit zijn de afspraken tussen de kinderafdeling en de dienst medische beeldvorming.

 1. Onderzoeken waarbij het kind nuchter moet zijn, plannen wij zo vroeg mogelijk in de voormiddag. Indien om bepaalde redenen het onderzoek toch in de namiddag moet plaatsvinden, worden ouders tijdig verwittigd.
 2. Om het wachten voor de kinderen zo aangenaam mogelijk te houden is er in de wachtzaal een kindvriendelijk hoekje.
 3. Rekening houdend met het ziektebeeld van het kind proberen wij de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Indien het kind op de kinderafdeling verblijft, komt de dienst patiëntentransport het kind enkele ogenblikken voor de start van het onderzoek ophalen. 
 4. Bij een verblijf op de kinderafdeling houden we waar mogelijk rekening met de voedingsuren en het slaappatroon van het kind.
 5. We streven ernaar om ouders en kind zo goed mogelijk en op een gepaste manier te informeren over het geplande onderzoek.
 6. Alle onderzoeken worden op een kindvriendelijke manier uitgevoerd.
 7. Bij onderzoeken waarbij we gebruikmaken van röntgenstralen (RX, CT) houden we de stralingsbelasting zo laag mogelijk en gebruiken we steeds de nodige beschermingsmiddelen.
 8. Kinderen krijgen steeds de mogelijkheid om een vertrouwenspersoon bij zich te hebben tijdens een onderzoek.
 9. Er is regelmatig overleg tussen de verantwoordelijken van de kinderafdeling en de dienst medische beeldvorming.
  Hoofdverpleegkundige

  Miranda Anthonis

  Miranda Anthonis

 

 • Adjunct-verantwoordelijke: Karen Hillen 
 • Adjunct-verantwoordelijke: Kurt Dierckx 
 • Verpleegkundigen en medisch technologen: 41 
 • Zorgkundigen: 3 
 • Logistiek medewerksters: 5 
 • Secretaressen : 13
   

Bereikbaarheid

Campus Sint-Elisabeth

 • Met de fiets: Campus Sint-Elisabeth is, dankzij haar ligging dicht bij het centrum van de stad Turnhout, perfect bereikbaar met de fiets. Er is een fietsenstalling voorzien vlak aan de hoofdingang van de campus. 
   
 • Met het openbaar vervoer: Buslijnen 1 (Turnhout - Vosselaar - Beerse halte Stadspark), 2 (Turnhout Markt - Station - Parkwijk) en 435 (Turnhout - Vosselaar - Hoogstraten) bedienen de halte in de Rubensstraat, waar campus Sint-Elisabeth gelegen is. We verwijzen voor de dienstregeling op deze trajecten naar de website van De Lijn. 
   
 • Met de wagen: Bereken uw route hier.

Campus Sint-Jozef

 • Met de fiets: Gezien de centrale ligging bij enkele grote invalswegen met afgescheiden fietspaden, is campus Sint-Jozef perfect veilig bereikbaar met de fiets. Vlakbij de hoofdingang van de campus is een ruime fietsenstalling voorzien. 
   
 • Met het openbaar vervoer: Buslijnen 432 (Arendonk - Turnhout - Merksplas - Rijkevorsel - Brecht) en 430 (Reusel - Turnhout - Hoogstraten - Meerseldreef) bedienen de halte voor de ingang van campus Sint-Jozef. We verwijzen voor de dienstregeling op deze trajecten naar de website van De Lijn. 
   
 • Met de wagen: Bereken uw route hier.

Infobrochures

De informatiefolders van AZ Turnhout worden met de grootste zorg opgemaakt. De inhoud ervan is echter algemeen en indicatief. De folder omvat niet alle medische aspecten. Hij vervangt de raadpleging bij je zorgverlener niet. Mocht deze folder vergissingen, tekortkomingen of onvolledigheden bevatten dan zijn AZ Turnhout, personeel en artsen hiervoor niet aansprakelijk.

Patiënteninformatie: Angio CT
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Arthrografie/gewrichtspunctie (medische beeldvorming)
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Cardio CT
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Colpocystodefaecografie
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: CT abdomen
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: CT geleide longbiopsie
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: CT schedel
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: CT sinussen of CT van de wervels
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: CT thorax of CT hals
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Defaecografie
Laatst bijgewerkt op
Download

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.