Menu Sluit menu

Start sessies groepsrevalidatie ziekte van Parkinson

Waar: campus Sint-Elisabeth
Wanneer: Tien donderdagen, 9.45 - 12u
Doelgroep: Patiënten ziekte van Parkinson
13 februari 2020
groepsessies ziekte van parkinson

Een diagnose wordt gesteld, zoveel vragen blijven... De ziekte van Parkinson heeft impact op verschillende vlakken. Er is het minder vlot bewegen. Ook moeilijkheden met slaap, vermoeidheid, mimiek, plannen, onthouden, dagelijkse activiteiten en emotionele aspecten mogen we niet onderschatten. Daarom organiseert AZ Turnhout revalidatiesessies voor mensen met de ziekte van Parkinson. 

Tijdens 10 bijeenkomsten met telkens een les en een beweeguurtje, leert u de ziekte en haar gevolgen wat beter kennen. Doel van de sessies is dat u actief met al deze factoren kan omgaan om uw leven een nieuwe start te geven.

De sessies worden gegeven door verschillende experts zoals de revalidatiearts, kinesitherapeut, ergotherapeut, psycholoog, logopedist en relaxatiekinesitherapeut. Elke bijeenkomst omvat een theoretische deel en een bewegingsdeel. Vragen die u hebt over bepaalde onderwerpen kunnen hier aan bod komen. Tijdens het andere deel van de bijeenkomst gaan we bewegen. Zo laten we u onder andere zien op hoeveel manieren u terug dagelijks bewegingsplezier kan ervaren. Uw partner of mantelzorger is zeker ook welkom. Vooral tijdens de theoretische lessen is het voor hen zinvol om de informatie mee te volgen.

Praktische info

  • 10 sessies van ongeveer 2,5 uur aan een frequentie van 1 x per week
  • Telkens op donderdag in de voormiddag (9.45 – 12u)
  • Per les 1 uur theorie, 15 minuten rust en 1 uur beweging
  • Vaste groepen van maximaal 8 personen
  • Prijs: persoonlijk aandeel van 7 euro per sessie (indien u aangesloten bent bij een Belgisch ziekenfonds). Meer info over de ziekenhuisfactuur. 
  • Inschrijven na consult bij revalidatie arts, via secretariaat fysische geneeskunde en revalidatie: tel. 014 40 63 45

Meer info

Patiënteninformatie: Groepsrevalidatie Parkinson

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.