Menu Sluit menu

Nieuwe huiselijke wachtkamer voor patiënten oncologisch dagziekenhuis

2 juli 2019

Patiënten van het oncologisch dagziekenhuis van AZ Turnhout kunnen voortaan in afwachting van hun afspraak terecht in een nieuwe, huiselijke wachtkamer. De ruimte werd gefinancierd met een gift van het Kempense bedrijf Dienstenthuis en donaties van enkele patiënten. Architectenbureau AIM droeg ook hun steentje bij en werkte gratis een prachtig ontwerp uit.

In het oncologisch dagziekenhuis van AZ Turnhout krijgen dagelijks zo’n 50 patiënten chemo toegediend via een infuus. Gemiddeld zijn de patiënten zo’n halve dag op de afdeling, en dat enkele keren per maand. “Omdat patiënten zoveel tijd op onze afdeling doorbrengen, vinden we het heel belangrijk dat zij zich hier thuis voelen”, zegt hoofdverpleegkundige An Bogaerts. “Dat uit zich onder meer in de goede zorgen van ons personeel. Maar de omgeving doet ook veel. Zo merken we dat onze Yolo kamer, waar (klein)kinderen van patiënten elke woensdagnamiddag welkom zijn, een schot in de roos is. Een gezellige wachtzaal was het volgende werkpunt.”

Nieuwe wachtkamer oncologisch dagziekenhuis AZ Turnhout

Dienstenthuis contacteerde het ziekenhuis al in 2017 om een inzameling te doen ten voordele van de oncologische patiënten. Hun thuishulpen hebben zich toen massaal ingezet om met diverse acties een bedrag van maar liefst 10.000 euro te verzamelen. Dit bedrag werd integraal gebruikt om de nieuwe wachtzaal in te richten. “We kregen de afgelopen jaren ook enkele giften van (ex-)patiënten, deze zijn ook besteed aan de nieuwe wachtzaal”, voegt hoofdverpleegkundige An toe. AIM, een architectenbureau uit de regio werkte kosteloos een prachtig ontwerp uit. De nieuwe wachtzaal is licht en ruim door een slim gebruik van kleuren. Een fotowand en koffiemachine zorgen voor een gezellige toets en afleiding tijdens het wachten.

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.