Menu Sluit menu

Leerlingen PT²O maken Kikobox voor voor patiëntjes op de kinderafdeling

21 juni 2019

Als sluitstuk van hun opleiding maken de leerlingen van het zesde jaar een GIP. De leerlingen van de afdeling Printmedia van PT²O, de vroegere VTST van Turnhout, kwamen begin dit schooljaar met een prachtig voorstel: “Kunnen we samen met een verpakkingsbedrijf geen spellendoos voor zieke kinderen maken?” Ze namen daarvoor zelf contact op met de kinderafdeling van AZ Turnhout, campus Sint-Jozef en het bedrijf Smurfit Kappa Van Mierlo.

In de loop van het jaar ontwikkelden ze kleurplaten, memoryspelen, spelboekjes … en de verpakkingsdoos en zorgden ze voor het drukwerk daarvan. Voor het drukken en uitkappen van de dozen konden ze rekenen op de medewerking van het bedrijf Smurfit Kappa Van Mierlo, een nuttige extra ervaring in hun opleiding.

Jan Roels, directeur van PT²O is om verschillende redenen heel blij met dit initiatief: “Vooreerst met het sociale karakter van dit project. Het is fijn te merken dat jongeren zich willen inzetten voor anderen die minder geluk hebben. Daarnaast werkt het voor de leerlingen erg motiverend als ze kunnen leren via realistische projecten. Tenslotte willen we met PT²O ten volle inzetten op de samenwerking met bedrijven en andere organisaties. Op die manier kunnen we onderwijs voor vandaag en de toekomst blijven aanbieden.”

Ann Van den Bossche, hoofdverpleegkundige kinderafdeling AZ Turnhout vult aan : “Wij zijn de leerlingen heel dankbaar voor deze gift. Een ziekenhuishuisopname is zeker voor een kind best een spannende beleving. AZ Turnhout hecht reeds vele jaren uitzonderlijk belang aan het welzijn van kinderen in het ziekenhuis. Deze dozen vol leuke spullen zullen jonge patiëntjes wat afleiden van de minder fijne aspecten van een ziekenhuisopname en hen wat meer op hun gemak stellen.”

De leerlingen maakten 1000 dozen, een beperkte oplage maar mogelijk is dit het begin van een intensere samenwerking. 
 

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.