Menu Sluit menu

Koesterkoffers van Berrefonds voortaan ook in AZ Turnhout

24 maart 2021

Het nieuws dat je mama, papa, broer of zus wordt, brengt je op een roze wolk. Samen kijk je uit naar de komst van jullie kindje. Helaas loopt het bij sommige gezinnen mis. Ze moeten tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte afscheid nemen. Soms zijn deze sterrenkindjes maar enkele maanden oud, soms de volledige 9 maanden. Maar altijd is het moeilijk afscheid nemen. De medewerkers van AZ Turnhout willen deze ouders steunen via het project koestering.

Het project biedt ouders verschillende dingen die helpen bij het afscheid, of het afscheid zo mooi mogelijk maken. Jarenlang maakte ons team hiervoor onder andere zelf herinneringsdozen. Maar vanaf nu werken we hiervoor samen met het Berrefonds. Hun mooie koesterkoffers zijn gevuld met spullen die ouders, broertjes en zusjes houvast kunnen geven bij het afscheid.  De koesterkoffer werd samengesteld door ouders die weten wat het is om een kindje te verliezen. Ze weten dus ook wat gezinnen helpt om afscheid te nemen en de herinnering aan hun kindje vast te houden.

Het ziekenhuis neemt naast de verdeling van de koesterkoffers van het Berrefonds ook andere initiatieven voor ouders van sterrenkindjes. Zo blijven we bedjes in verschillende maten maken, die we gebruiken om kindjes mooi op te baren. Ook ons vlinderboek blijft rond gaan. Dit boek bieden we aan tijdens het verblijf in het ziekenhuis. Ouders die net hun kindje hebben verloren, kunnen er verhalen van andere lotgenoten in lezen. Tenslotte zal onze vrijwilliger die ons hielp met het naaien van kleding en wikkeldoeken dat ook blijven doen. Ze bezorgt deze voortaan aan het Berrefonds, waar ze toegevoegd worden aan de koesterkoffers.

 

De inhoud van een koesterkoffer van het Berrefonds 

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.