Menu Sluit menu

Kinderen krijgen troostknuffel bij spoedopname

Voor kinderen kan een ingreep of opname in het ziekenhuis ingrijpend zijn. Daarom hecht AZ Turnhout veel belang aan een kindvriendelijke aanpak. Onlangs contacteerde vrijwilliger Renilda ons met een voorstel dat helemaal in onze kindvriendelijke visie past. 

Renilda maakt in haar vrije tijd knuffels en ze vroeg zich af of wij daar in het ziekenhuis iets mee konden doen. Natuurlijk! Via onze acute opvang (de spoedafdeling voor kinderen en zwangere vrouwen op campus Sint-Jozef) komen er veel kinderen bij ons toe die één of meerdere nachten in het ziekenhuis moeten blijven om weer te herstellen. Om hen te troosten en af te leiden van de onbekende omgeving, kunnen we hen dankzij Renilda nu een knuffel aanbieden. Renilda werkt op één dag maar liefst 4 popjes af, waardoor de kinderen kunnen kiezen uit een hele reeks figuren in verschillende stijlen. 

Voordien kregen kinderen op de acute opvang al een kleine beloning in de vorm van een speelgoedje of medaille bij een prikje of kort onderzoek. De popjes zijn een mooie aanvulling. Dankjewel Renilda voor alle mooie knuffels en de glimlachen die je op de gezichten van kinderen tovert!

Lees meer over de kindvriendelijke aanpak van AZ Turnhout

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.