Menu Sluit menu

Pneumologie

Route

Campus Sint-Elisabeth: A45

Kamers

201 - 228

Telefoon

Bezoekuren

weekdagen: 18.30 - 19.30u
weekend: 15.30 - 19.30u

Bezoek is slechts uitzonderlijk toegestaan en enkel op de kamers 201 - 214

Coronavirus: beperkt bezoek

De algemene regel in ons ziekenhuis is dat bezoek niet is toegestaan. Palliatieve patiënten zijn een uitzondering op deze regel, zij mogen bezoek krijgen volgens de afspraken die de behandelende arts met de patiënten maakt. Met toestemming van de hoofdarts kan de behandelende arts bezoek ook uitzonderlijk toelaten indien hij/zij dit nodig vindt voor het welzijn van de patiënt.

Indien u op bezoek mag komen, dan moet u met heel wat zaken rekening houden. Lees alle afspraken voor bezoek hier. 

Let op: bezoek kan (na toelating van het ziekenhuis) enkel in de kamers 201 - 214. De kamers 215 - 228 liggen op een andere gang, welke tijdelijk is ingericht als Covid-eenheid. We verzorgen hier patiënten die besmet zijn met het coronavirus. De Covid-zone is duidelijk aangeduid met affiches, we vragen om deze niet te betreden. De patiënten op de Covid-gang worden verzorgd door een aparte groep medewerkers. Uw familielid of naaste die in de niet-Covid-gang verblijft, is dus in veilige handen. 

Op de dienst pneumologie (longziekten) wordt de patiënt met de beste zorgen omringd door een multidisciplinair team. Artsen en zorgverleners van verschillende medische disciplines overleggen regelmatig en werken voor elke patiënt een behandeling uit op maat, die zo goed mogelijk aansluit bij de specifieke noden en wensen. Het team streeft ernaar om uw herstel zo vlot mogelijk te laten verlopen, zodat u weer snel naar uw vertrouwde omgeving kunt.

    Hoofdverpleegkundige

    Joris Van Hoorenbeeck

    Joris Van Hoorenbeeck

Bereikbaarheid

Deze dienst is gevestigd op campus Sint-Elisabeth.

Campus Sint-Elisabeth

  • Met de fiets: Campus Sint-Elisabeth is, dankzij haar ligging dicht bij het centrum van de stad Turnhout, perfect bereikbaar met de fiets. Er is een fietsenstalling voorzien vlak aan de hoofdingang van de campus. 
  • Met het openbaar vervoer: Buslijnen 1 (Turnhout - Vosselaar - Beerse halte Stadspark), 2 (Turnhout Markt - Station - Parkwijk) en 435 (Turnhout - Vosselaar - Hoogstraten) bedienen de halte in de Rubensstraat, waar campus Sint-Elisabeth gelegen is. We verwijzen voor de dienstregeling op deze trajecten naar de website van De Lijn. 
  • Met de wagen: Bereken uw route hier.

Infobrochures

De informatiefolders van AZ Turnhout worden met de grootste zorg opgemaakt. De inhoud ervan is echter algemeen en indicatief. De folder omvat niet alle medische aspecten. Hij vervangt de raadpleging bij je zorgverlener niet. Mocht deze folder vergissingen, tekortkomingen of onvolledigheden bevatten dan zijn AZ Turnhout, personeel en artsen hiervoor niet aansprakelijk.

Patiënteninformatie: Longrevalidatie
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Thoracoscopie
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Welkom op de afdeling pneumologie
Laatst bijgewerkt op
Download

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.