Menu Sluit menu

Palliatieve eenheid

Route

Campus Sint-Elisabeth

De eenheid is toegankelijk via de Rubensstraat. Volg de weg naast de spoedgevallen van het ziekenhuis.

Telefoon

Bezoekuren

Altijd welkom

Coronavirus: beperkt bezoek

Naar aanleiding van het coronavirus gelden volgende maatregelen op de palliatieve eenheid:

  • Enkel naaste familie mag op de afdeling (eerste & tweedelijnsfamilie).
  • Max. 2 dezelfde bezoekers per patiënt per dag.
  • Gelieve strikte handhygiëne toe te passen en een mondmasker te dragen.   

Onze toegangsdeur is 24u/24u gesloten, gelieve aan te bellen. Indien er niet wordt open gedaan, kan u bellen op het nummer: 014 40 66 25 of 014 40 66 26.  

Kennismaking met de afdeling

AZ Turnhout heeft een palliatieve eenheid op campus Sint-Elisabeth in een aparte vleugel. Deze kleine, huiselijk ingerichte afdeling beschikt over 8 patiëntenkamers met aangepaste infrastructuur. Ongeneeslijk zieken die om uiteenlopende redenen niet meer thuis of in het rusthuis kunnen verblijven, worden hier optimaal verzorgd door speciaal opgeleid personeel. Een opname op de palliatieve eenheid kan enkel na overleg tussen de behandelende arts, de huisarts en de palliatieve zorgverleners.

Kennismakingsvideo 
Overnachten bij de patiënt

Een partner of naaste kan overnachten bij de patiënt (= rooming-in). Er is een kast-bed voorzien in elke kamer. Omdat rust belangrijk is voor onze patiënten, kan er maar één persoon per nacht bij de patiënt blijven. 

We kunnen een ontbijt of avondmaaltijd voorzien wanneer u blijft overnachten. We vragen om dit telkens één dag vooraf aan ons door te geven. Voor de overnachting en voor de maaltijden zal een extra vergoeding aangerekend worden.

Bereikbaarheid

Deze dienst is gevestigd op campus Sint-Elisabeth.

Campus Sint-Elisabeth

  • Met de fiets: Campus Sint-Elisabeth is, dankzij haar ligging dicht bij het centrum van de stad Turnhout, perfect bereikbaar met de fiets. Er is een fietsenstalling voorzien vlak aan de hoofdingang van de campus. 
  • Met het openbaar vervoer: Buslijnen 1 (Turnhout - Vosselaar - Beerse halte Stadspark), 2 (Turnhout Markt - Station - Parkwijk) en 435 (Turnhout - Vosselaar - Hoogstraten) bedienen de halte in de Rubensstraat, waar campus Sint-Elisabeth gelegen is. We verwijzen voor de dienstregeling op deze trajecten naar de website van De Lijn. 
  • Met de wagen: Bereken uw route hier.

Infobrochures

De informatiefolders van AZ Turnhout worden met de grootste zorg opgemaakt. De inhoud ervan is echter algemeen en indicatief. De folder omvat niet alle medische aspecten. Hij vervangt de raadpleging bij je zorgverlener niet. Mocht deze folder vergissingen, tekortkomingen of onvolledigheden bevatten dan zijn AZ Turnhout, personeel en artsen hiervoor niet aansprakelijk.

Patiënteninformatie: Palliatieve sedatie
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Valpreventie op de palliatieve eenheid: Kent u de valkuil?
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Verloop van een stervensfase
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Wachten en waken
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Welkom op de palliatieve eenheid
Laatst bijgewerkt op
Download

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.