Menu Sluit menu

Intensieve zorgen

Route

Campus Sint-Elisabeth: A56

Telefoon

014 40 63 06

 • U mag ons dag en nacht contacteren. Wegens dagelijks overleg over onze patiënten zijn we enkel niet bereikbaar tussen 8.30 en 9.15u.
 • We vragen om steeds dezelfde persoon van de familie ons te laten opbellen. Deze persoon kan dan de andere familieleden verder op de hoogte brengen.

Bezoekuren

11.30 - 12.00 uur

19.00 - 20.00 uur

Op de afdeling intensieve zorgen (soms ook afgekort tot IZA) verblijven patiënten die meer of intensievere verzorging nodig hebben. De leeftijd van onze patiënten varieert, gaande van kleine kinderen tot hoogbejaarde personen. Het zijn vaak ernstig zieke mensen bij wie de functie van één of meerdere organen faalt. Om bijkomende problemen te vermijden, moeten ze van zeer nabij opgevolgd en behandeld worden.

Op onze afdeling staat een multidisciplinair team van artsen, verpleegkundigen en kinesitherapeuten garant voor een kwalitatief hoogstaande patiëntenzorg. Wij gebruiken hoogtechnologische apparatuur voor de ondersteuning van de ademhaling, de hartfunctie, de nierfunctie en de drukmeting in de hersenen.

Beperkte bezoekuren

Rust is belangrijk voor het herstel van onze patiënten. Daarom houden wij de bezoekuren beperkt. 

 • 11.30 - 12.00 uur
 • 19.00 - 20.00 uur

Indien u door omstandigheden niet tijdens de bezoekuren kan komen, zijn wij altijd bereid om een alternatieve oplossing te zoeken. Gelieve de verpleegkundige hiervoor tijdig te verwittigen.

Kinderen op bezoek

De medewerkers van de dienst intensieve zorgen maakten een filmpje en infobrochure op kindermaat. Zo krijgen kinderen een idee hoe oma of opa er zal uitzien wanneer ze op bezoek gaan.  Dit bereidt hen goed voor op het bezoek, want kinderen zijn zeker welkom op onze afdeling.

Download hier de onthaalbrochure IZA voor kinderen : Ga je mee op verkenning op intensieve zorgen?

  Hoofdverpleegkundige

  Saara Winters

  Saara Winters intensieve zorgen

Bereikbaarheid

Deze dienst is gevestigd op campus Sint-Elisabeth.

Campus Sint-Elisabeth

 • Met de fiets: Campus Sint-Elisabeth is, dankzij haar ligging dicht bij het centrum van de stad Turnhout, perfect bereikbaar met de fiets. Er is een fietsenstalling voorzien vlak aan de hoofdingang van de campus. 
 • Met het openbaar vervoer: Buslijnen 1 (Turnhout - Vosselaar - Beerse halte Stadspark), 2 (Turnhout Markt - Station - Parkwijk) en 435 (Turnhout - Vosselaar - Hoogstraten) bedienen de halte in de Rubensstraat, waar campus Sint-Elisabeth gelegen is. We verwijzen voor de dienstregeling op deze trajecten naar de website van De Lijn. 
 • Met de wagen: Bereken uw route hier.

Infobrochures

Patiënteninformatie voor kinderen: Ga je mee op verkenning op intensieve zorgen
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Mogelijke ingrepen en onderzoeken op de afdeling intensieve zorgen.
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Tracheostomie
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Welkom op de afdeling intensieve zorgen
Laatst bijgewerkt op
Download

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.