Menu Sluit menu

Ziekenhuishygiëne

Route

Campus Sint-Elisabeth: B63

Campus Sint-Jozef: E24

Telefoon

014 40 69 77 of 014 40 69 79

De dienst ziekenhuishygiëne van AZ Turnhout bestaat uit twee vaste medewerkers die nauw worden bijgestaan door klinisch biologen en die rechtstreeks worden aangestuurd door de medisch directeur en directeur patiëntenzorg.

De voornaamste opdracht van de dienst ziekenhuishygiëne is het voorkomen en controleren van nosocomiale zorginfecties. Dit zijn infecties opgelopen tijdens of in aansluiting op een verblijf in het ziekenhuis.

Belang van goede handhygiëne

Kwaliteitsvolle zorg start met een goede handhygiëne van zowel ziekenhuismedewerkers als bezoekers. Dit is immers de belangrijkste en meest eenvoudige maatregel om verspreiding van infecties tegen te gaan. Daarom is er in het AZ Turnhout een beleid uitgewerkt met isolatie- en voorzorgsmaatregelen zoals het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen door de ziekenhuismedewerkers. Ook het isoleren van patiënten met een besmettelijke kiem of het preventief isoleren van zeer vatbare patiënten volgt de dienst ziekenhuishygiëne op. Tevens worden regelmatig campagnes gevoerd om medewerkers, patiënten en hun bezoekers te sensibiliseren over het belang van correcte handhygiëne.

Infobrochure 'Belang van een goede handhygiëne' 

Verder wordt er door de dienst ziekenhuishygiëne toezicht gehouden op hygiëneaspecten bij activiteiten in het operatiekwartier en het verloskwartier, de vereisten bij aankoop van nieuwe materialen en de hygiëne bij het bouwen en verbouwen van ons ziekenhuis.

Veilige zorg in AZ Turnhout

Bereikbaarheid

Campus Sint-Elisabeth

 • Met de fiets: Campus Sint-Elisabeth is, dankzij haar ligging dicht bij het centrum van de stad Turnhout, perfect bereikbaar met de fiets. Er is een fietsenstalling voorzien vlak aan de hoofdingang van de campus. 
   
 • Met het openbaar vervoer: Buslijnen 1 (Turnhout - Vosselaar - Beerse halte Stadspark), 2 (Turnhout Markt - Station - Parkwijk) en 435 (Turnhout - Vosselaar - Hoogstraten) bedienen de halte in de Rubensstraat, waar campus Sint-Elisabeth gelegen is. We verwijzen voor de dienstregeling op deze trajecten naar de website van De Lijn. 
   
 • Met de wagen: Bereken uw route hier.

Campus Sint-Jozef

 • Met de fiets: Gezien de centrale ligging bij enkele grote invalswegen met afgescheiden fietspaden, is campus Sint-Jozef perfect veilig bereikbaar met de fiets. Vlakbij de hoofdingang van de campus is een ruime fietsenstalling voorzien. 
   
 • Met het openbaar vervoer: Buslijnen 432 (Arendonk - Turnhout - Merksplas - Rijkevorsel - Brecht) en 430 (Reusel - Turnhout - Hoogstraten - Meerseldreef) bedienen de halte voor de ingang van campus Sint-Jozef. We verwijzen voor de dienstregeling op deze trajecten naar de website van De Lijn. 
   
 • Met de wagen: Bereken uw route hier.

Infobrochures

De informatiefolders van AZ Turnhout worden met de grootste zorg opgemaakt. De inhoud ervan is echter algemeen en indicatief. De folder omvat niet alle medische aspecten. Hij vervangt de raadpleging bij je zorgverlener niet. Mocht deze folder vergissingen, tekortkomingen of onvolledigheden bevatten dan zijn AZ Turnhout, personeel en artsen hiervoor niet aansprakelijk.

MRSA: patiënteninformatie MRSA bacterie (Arabisch)
Laatst bijgewerkt op
Download
Patie?nteninformatie: MRSA bacterie (Russisch)
Laatst bijgewerkt op
Download
Patie?nteninformatie: Tuberculose (Russisch)
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Assistentiehonden in het ziekenhuis
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Beperkt bezoek en andere maatregelen voor bezoekers van patiënten in isolatie
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: ca-MRSA bacterie
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Carbapenemase Producerende Enterobacteriën (CPE)
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Clostridium difficile
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Griep of Influenza
Laatst bijgewerkt op
Download
Patiënteninformatie: Het belang van een goede handhygiëne
Laatst bijgewerkt op
Download

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.