Menu Sluit menu

Beperkt bezoek en andere maatregelen voor bezoekers van patiënten in isolatie

10 maart 2020

Om verdere verspreiding van virussen zoals het coronavirus te voorkomen, neemt AZ Turnhout extra maatregelen voor bezoekers van patiënten die in isolatie verblijven. Deze maatregelen gelden voor elk type isolatie (ook griep, tbc, norovirus, …) dus niet enkel voor patiënten bij wie het coronavirus is vastgesteld of waarbij er een vermoeden is van het coronavirus.

Wie op bezoek komt bij een patiënt in isolatie vragen we om volgende zaken te respecteren:

  • Beperkt het bezoek tot één bezoeker per patiënt.
  • Was uw handen voor u de kamer binnen gaat en wanneer u de kamer weer verlaat. Dit kan u doen in de openbare toiletten die u op elke verdieping in ons ziekenhuis kunt vinden.
  • Indien het nodig is een mondmasker op te zetten voor u de kamer betreedt,  kan u deze bij de verpleging verkrijgen. Dit is niet nodig voor elke isolatie. Indien het nodig is, dan vindt u deze info duidelijk op een fiche aan de ingang van de kamer.
  • Geef geen handen en vermijd ook het geven van kussen.
  • Kom niet op bezoek wanneer u verkouden bent.

Al deze info vindt u nog eens op een fiche aan de ingang van de kamer waar een patiënt in isolatie verblijft.

Zuinig omgaan met mondmaskers en handalcoholgel

Omwille van de wereldwijde verspreiding van het coronavirus zijn mondmaskers en handalcoholgel niet meer te bestellen. Het ziekenhuis moet hier dus zuinig mee omgaan, opdat onze zorgverleners veilige zorg kunnen blijven verlenen. Daarom vindt u geen handalcoholgel meer in onze patiëntenkamers. We vragen om in de plaats uw handen grondig te wassen met water en zeep. Dit heeft hetzelfde effect als het gebruik van handalcoholgel. Ook met mondmaskers moeten we zuinig omgaan, daarom vragen we om het bezoek te beperken naar één bezoeker per patiënt. Elke bezoeker die een mondmasker gebruikt om op bezoek te gaan bij een patiënt in isolatie, betekent voor ons dat er een mondmasker minder is om te gebruiken in een operatiezaal of bij de verzorging van een besmettelijke patiënt.

Meer info over het coronavirus

Voor meer info over het coronavirus kan u terecht op de website www.info-coronavirus.be. U kan ook bellen naar het nummer 0800 14689. Dit is een centraal nummer van de FOD Volksgezondheid en het Agentschap Zorg en Gezondheid.

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.