Menu Sluit menu

Werelddag zonder tabak in AZ Turnhout

31 mei 2022

Drievoudige aanpak voor Rookvrij AZT

‘Generatie Rookvrij’

AZ Turnhout ondertekent op 31/05 mee het charter ‘Generatie Rookvrij’ van de stad Turnhout. We zetten onze schouders onder dit ambitieus plan, samen met nog 8 andere organisaties. Het charter wil naar een samenleving waar niemand nog (over)lijdt aan de gevolgen van roken of meeroken. In eerste instantie wordt daarbij veel nadruk gelegd op het beschermen van kinderen tegen tabak, roken en zien roken.  We willen voorkomen dat er rokers bijkomen en willen overal roken ontmoedigen en rokers stimuleren om hulp te zoeken. Initiatieven die in AZ Turnhout worden genomen bijvoorbeeld naar zwangeren toe, zorgen voor rookvrije campussen én onze patiënteneen gesprek met een tabakoloog aanbieden, passen hierin.

Lees hier de kerngedachten van het charter. 

Bent u opgenomen in ons ziekenhuis ? Vraag naar rookstopadvies van een erkend tabakoloog.

Wist je dat onze patiënten altijd beroep kunnen doen op een gesprek met een tabakoloog tegen een laag tarief (€ 22,5 of € 3 voor patiënten met verhoogde tegemoetkoming)? De resultaten spreken voor zich : 1 op de 2 patiënten die in ons ziekenhuis een tabakoloog zien, blijken na 6 maanden nog steeds gestopt met roken. 

Wij willen u graag een extra portie gezondheid cadeau doen. Het gesprek met de tabakoloog gebeurt tijdens uw verblijf in het ziekenhuis en is volledig vrijblijvend.Vraag meer info of vraag naar een gesprek bij uw behandelend arts of verpleegkundige. 

Stoppen met roken ? Meer info op deze pagina.

Zien roken doet roken

Sinds begin maart 2021 is het hele domein van ons ziekenhuis een rookvrije zone. Alle asbakken zijn weg gehaald rondom de gebouwen en duidelijke signalisatie geeft aan waar de rookvrije zone start en eindigt. De patiënt of bezoeker die toch nog een sigaret wil opsteken, kan enkel nog roken in het daarvoor voorziene rookpaviljoen dichtbij de ingang van het ziekenhuis. Het rookpaviljoen is overdekt, winddicht en voorzien met de nodige ventilatie. 

Bovendien biedt het ziekenhuis haar artsen en medewerkers (en hun familieleden) ook al een tijdje  gratis ‘stoppen-met-roken’ groepssessies aan, onder de deskundige begeleiding van een erkend tabakoloog. Na het succes van de twee vorige edities, start er een 3e editie in het najaar van 2022.. 

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.