Menu Sluit menu

Verpleegteam cardiologie wint LEAN award

6 maart 2019

In een organisatie waar 2.000 medewerkers en 200 artsen zich elke dag inzetten om de beste zorg te geven aan onze patiënten, is het belangrijk om bepaalde processen soms in vraag te stellen. Daarom volgden al heel wat medewerkers een LEAN opleiding. Hierbij leren ze om kritisch naar onze werking te kijken en hoe processen in het ziekenhuis efficiënter kunnen verlopen. Op die manier willen we meer waarde creëren voor de patiënt.

 AZ Turnhout wint LEAN award

Vorige week werd een verbeterinitiatief van onze verpleegafdeling cardiologie door de zorgsector gekozen als het beste LEAN initiatief in Vlaanderen. Op de verpleegafdeling cardiologie bleek dat de opnameverpleegkundige vaak grote afstanden moest afleggen. Daarom besloten de leidinggevenden om de taken van de opnameverpleegkundige te analyseren.

Er werden 14 opnames gevolgd, zodat er een goed beeld was van waar er vertraging zat in het proces. Er werden een vijftal aanpassingen doorgevoerd om de flow van de opnames te verbeteren.

Het initiatief zorgt voor een betere kwaliteit van de zorgverlening en de verpleegkundigen hopen dat ze hierdoor in de toekomst hun patiënten meer gespreid over dag kunnen laten opnemen, wat meer patiëntvriendelijk is.

 

De medewerkers van AZ Turnhout waren in grote getale aanwezig op de uitreiking, want van de 4 genomineerde projecten, kwamen er maar liefst 3 uit ons ziekenhuis.

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.