Menu Sluit menu

Strikte coronamaatregelen in het ziekenhuis blijven nodig, ondanks vaccinatie

10 maart 2021

De medewerkers van AZ Turnhout zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. Toch roept het ziekenhuis haar patiënten en bezoekers op om in het ziekenhuis de coronamaatregelen goed te blijven volgen. Want ook wie gevaccineerd is, kan nog besmet geraken en het virus weer doorgeven aan anderen.

Het coronavaccin beschermt je tegen ernstig ziek worden en overlijden door corona. Maar het belet niet dat je besmet kan worden met het virus en het weer doorgeeft aan anderen. Daarom blijft het enorm belangrijk dat iedereen (patiënten, bezoekers en onze eigen medewerkers) zich in het ziekenhuis aan de coronamaatregelen houdt.

Een ziekenhuis is een plaats waar kwetsbare mensen verblijven en waar de kans op overdracht groter is. Een patiënt krijgt op één dag gemakkelijk tien verschillende zorgverleners aan het bed, en deze mensen gaan op hun beurt weer langs bij tientallen andere patiënten. Dat kan enkel veilig verlopen wanneer iedereen steeds correct de maatregelen volgt.

Welke basisrichtlijnen moeten patiënten en bezoekers in het ziekenhuis volgen?

  • De bezoekregeling is nog steeds beperkt. Enkel essentieel bezoek is toegestaan.
  • Mondmasker dragen (verplicht vanaf 12 jaar).
    • Patiënten mogen het mondmasker afzetten wanneer ze alleen zijn in hun kamer. 
    • Zodra er een persoon in je kamer komt, draag je het mondmasker.
    • Ook wanneer je bezoek krijgt van iemand die in je bubbel zit, moet  zowel de patiënt als de bezoeker het mondmasker dragen. Omwille van de vele contacten met artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners gelden in het ziekenhuis de bubbels van thuis niet.
  • Afstand houden (minstens 1,5 meter).
  • Handhygiëne (handen regelmatig ontsmetten of wassen, hoezen of niezen in uw elleboog of in een papieren zakdoek).

Voor wie op raadpleging komt zijn er nog extra richtlijnen

Besmettelijkere Britse variant overheerst in ons land

AZ Turnhout onderzoekt wekelijks duizenden coronatesten uit de regio. Uit deze testen blijkt dat de Britse variant van het virus vandaag sterk overheerst. 80% van de coronabesmettingen wordt nu veroorzaakt door de Britse variant. Deze variant is veel besmettelijker dan de klassieke variant van het virus. Een extra reden om voorzichtig te blijven en de maatregelen te volgen.

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.