Menu Sluit menu

SP Neuro blaast op 29 januari 10 kaarsjes uit

28 januari 2024

Op 29 januari 2024 wordt de afdeling SP Neuro 10 jaar oud. De afdeling telt 21 bedden en ontvangt patiënten die neurologische revalidatie nodig hebben alvorens ze uit het ziekenhuis worden ontslagen. Denk maar aan patiënten die een beroerte of hersenbloeding hebben gehad, parkinsonpatiënten of patiënten met Guillain-barré. In 2022 telde de dienst 202 opnames. 

Nadine Vloemans is hoofdverpleegkundige van de dienst en leidt een heel multidisciplinair team van artsen, verpleegkundigen en zorgkundigen, de sociale dienst, een psycholoog, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, vrijwilligers, … in goede banen. Die ver doorgedreven multidisciplinaire samenwerking is eigenlijk van voor het ontstaan van de aparte afdeling SP Neuro in 2014 al de grote kracht in de zorg voor onze neurologische patiënten. Die samenwerking wordt nog versterkt met de komst van de nieuwe revalidatiezaal op de tweede verdieping voor ambulante neurorevalidatie. 

Alles is er op de dienst op gericht om patiënten zo snel mogelijk terug zelfstandig te kunnen laten functioneren. Typisch aan een opname op een revalidatiedienst is nu eenmaal dat een patiënt er vaak lange tijd verblijft, van enkele weken tot soms maanden. Het is dan ook belangrijk dat de familie zo van in het begin wordt betrokken bij het zorgproces om hen mee voor te bereiden op de terugkeer van de patiënt naar huis.

Wil je meer weten over SP Neuro, ga naar de pagina op deze website
Gelukkige verjaardag !
 

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.