Menu Sluit menu

Nieuwe orthopedische techniek voor complexe voet- en enkelaandoeningen

26 november 2021

Enkel- en voetspecialisten Dr. Jeroen De Wachter en Dr. Joris Robberecht hebben een nieuwe operatieve techniek in AZ Turnhout gebruikt om ingewikkelde aandoeningen te behandelen: ze gebruiken hiervoor een zogenaamd 'circulair extern frame'. De techniek wordt vooral gebruikt bij patiënten die een bijkomende of oudere aandoening hebben aan voet of enkel en waar de klassieke technieken zoals schroeven of plaatjes niet werken. 

De techniek bestaat erin dat boven en onder de aandoening (verkeerde stand been, oude breuk, kapot gewricht, …) ringen rond het been worden gefixeerd met pinnen. De ringen worden met elkaar verbonden met behulp van connectie-staven, die op hun beurt gradueel ingekort of verlengd kunnen worden. Over het verloop van 20 tot 40 dagen treedt zo een stapsgewijze correctie op van het been, enkel of voet.

Het grote voordeel voor de patiënt is dat er geen implantatiemateriaal zoals schroeven of platen nodig zijn, dat de schade aan omliggend weefsel minimaal blijft en dat erg ingewikkelde ingrepen nog meer kans op succes hebben. 

Lees het uitgebreid medisch artikel.

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.