Menu Sluit menu

Nieuwe bunker voor radiotherapie

4 september 2020
Nieuwe lineaire versneller

De afgelopen maanden was er aan de achterzijde van campus SE een kleine bouwwerf te zien. Er werd een nieuwe bunker gebouwd als voorbereiding op de komst van twee nieuwe lineaire versnellers. Deze toestellen gebruiken we voor de bestraling van patiënten met kanker.

De nieuwe lineaire versnellers zijn zodanig geëvolueerd dat onze huidige stralingsbunkers niet meer voldoen aan de normen van stralingsprotectie die nodig zijn bij de nieuwe toestellen. Dankzij de werken aan de bunkers kan ons personeel ook in de toekomst veilig werken tijdens de bestralingen.

De nieuwe bunker was eind augustus volledig klaar. De nieuwe lineaire versneller werd in de eerste wek van september geïnstalleerd en zal in maart 2021 klaar zijn om de eerste patiënten te bestralen. Onze stralingsfysici werken voor het eerste gebruik nog aan de uitvoering van alle kwaliteitscontroles en oppuntstellingen van de versneller als van al de nieuwe randapparatuur.

Na de afwerking van de nieuwe bunker volgt nog een tweede fase van de bouwwerken, waarbij de ‘oude’ bunker gerenoveerd zal worden. Zo is ook deze ruimte klaar voor de plaatsing van een nieuwe lineaire versneller. Daarnaast zullen ook de inkom, wachtzaal en kleedruimtes gemoderniseerd worden.  Er komt tenslotte ook een ontvangstbalie waar patiënten dagelijks hun afspraak kunnen maken.

foto: nieuwe lineaire versneller in opbouw

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.