Menu Sluit menu

Maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus

13 maart 2020

Geen bezoek en uitstel van alle niet-dringende afspraken en ingrepen

Vanaf  zaterdag 14 maart mogen er op basis van de richtlijnen van de overheid geen mensen meer op bezoek komen bij patiënten in het ziekenhuis en worden alle niet-dringende consultaties, onderzoeken of ingrepen geannuleerd vanaf 14 maart. Evenementen en infosessies worden geannuleerd of uitgesteld.

Alle niet-dringende raadplegingen, onderzoeken en ingrepen worden uitgesteld

Vanaf zaterdag 14 maart moeten de algemene en universitaire ziekenhuizen ALLE niet-dringende consultaties, onderzoeken en ingrepen annuleren. Vanzelfsprekend betekent dit ook dat alle dringende en noodzakelijk consultaties, onderzoeken en ingrepen wel kunnen blijven gebeuren. Ook alle lopende levensnoodzakelijke therapieën (bv. chemotherapie, dialyse, etc) worden voortgezet. 

De inschatting of een ingreep of raadpleging al dan niet dringend is (levensnoodzakelijk) zal gemaakt worden door de behandelende arts. Wanneer uw afspraak, onderzoek of ingreep wordt geannuleerd, zal u hierover gecontacteerd worden door de dienst.

Bekijk onze veelgestelde vragen en antwoorden over het uitstellen van niet-dringende raadplegingen, onderzoeken en ingrepen.

Geen bezoek meer toegelaten mits enkele uitzonderingen

Vanaf zaterdag 14 maart mogen er op basis van de richtlijnen van de overheid geen mensen meer op bezoek komen bij patiënten in het ziekenhuis. 

Uitzonderingen op de regel : 

  • Eén of beide ouders (of gelijkgesteld) van kinderen van minder dan 18 jaar die op pediatrie, materniteit of prematuren liggen 
  • Onmiddellijke naasten van personen die in kritieke of eindelevensfase zijn 
  • Begeleiding bij noodzakelijke consultaties of onderzoeken door max 1 (vertrouwens)persoon 
  • Vrijwilligers en stagiairs (volgens registratiesysteem)

Bekijk onze veelgestelde vragen en antwoorden over geen bezoek in het ziekenhuis

Infomomenten worden uitgesteld of geannuleerd

De overheid adviseert om mensen uit elkaar te houden waar het kan. Daarom gaan onze nocturnes en andere infomomenten voor patiënten voorlopig niet door. 

Cafetaria gesloten

Onze cafetaria's zijn gesloten vanaf zaterdag 14 maart en dat voorlopig tot en met vrijdag 3 april. 

Afgescheiden raadpleging voor kinderen met luchtwegproblemen

In deze tijd van het jaar zijn 75% van de zieke kindjes, kinderen met hoest, luchtwegenproblemen, loopneus en koorts… Kortom symptomen die kunnen duiden op griep maar zich ook manifesteren wanneer iemand besmet is met het coronavirus. Ter preventie van de verdere coronaverspreiding, zullen we vanaf maandag 16 maart een aparte locatie voorzien voor kinderen met  deze symptomen. Kinderen met vermoeden van luchtweginfecties, melden zich dan aan bij de acute opvang op campus Sint-Jozef, waar extra ruimtes werden vrijgemaakt voor de raadplegingen van de kinderartsen. De raadpleging kindergeneeskunde op de derde verdieping blijft beschikbaar voor kinderen met andere ziektebeelden. Hierdoor wordt mogelijke besmetting beperkt.

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.