Menu Sluit menu

'Geluck' op de dienst radiologie campus Sint-Elisabeth

18 mei 2018
cartoon Geluck

Sinds kort toveren een mooie reeks cartoons van ‘De Kat’ een glimlach op de gezichten van patiënten die wachten op een onderzoek op de dienst radiologie van campus Sint-Elisabeth.

De splinternieuwe gangen en ruimtes van de dienst radiologie van AZ Turnhout campus Sint-Elisabeth zijn nog maar net droog van hun laatste laag verf, of ze werden opgevrolijkt door mooie afdrukken van cartoons van ‘De Kat’.

Medisch diensthoofd dr. Hans Cuykx vertelt hoe dit initiatief tot stand kwam: “De cartoonist Philippe Geluck is in Vlaanderen niet zo gekend, maar in Wallonië des te meer. Hij was de eerste striptekenaar die zijn tekeningen uitbracht op doek en daarmee op de befaamde exposities opviel. Ik heb ooit van hem zo’n doek gekocht. Al geruime tijd speelde ik met het idee om onze ruimtes aan te kleden met stripverhalen of cartoons. Zeker in een stripstad als Turnhout leek ons dat wel gepast.

We willen mensen doen glimlachen ook al ondervinden ze stress voor het komende onderzoek, we willen de gedachten van onze ‘gasten-in-huis’ verzetten.

Toen mijn collega Patrick Dewachter mij enkele koffiebekers cadeau deed van ‘Le Chat’,  heb ik contact opgenomen met Geluck en die zag het project ook direct als een win-win. We kregen volledig carte blanche en mochten zelf 22 cartoons op aluminium kiezen uit zijn repertoire voor de aankleding van onze gerenoveerde gangen op campus Sint- Elisabeth waar we bijzonder trots op zijn!”

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.