Menu Sluit menu

Eerste kanker beauty professionals uit de Kempen studeren af

8 oktober 2018

Voortaan kunnen kankerpatiënten ook na hun verblijf in het ziekenhuis genieten van een schoonheidsbehandeling op hun maat. Negen schoonheidsspecialistes uit de streek studeerden in AZ Turnhout af als Kanker Beauty Professional. De studentes, die allemaal al een schoonheidssalon uitbaten, volgden een intensief jaartraject waarbij ze onder andere les kregen van medici en paramedici uit het oncologisch team van het ziekenhuis. Met 20 lesdagen theorie en een ervaringsperiode van 120u deden ze heel wat kennis op rond de problematiek van kanker.

“Onder andere de nevenwerkingen van kankertherapie, hygiënemaatregelen die in acht genomen moeten worden, aangepaste behandelingen met make-up en massages met respect voor het getekende lichaam kwamen aan bod”, vertelt Katleen Vanderbeken, gedelegeerd bestuurder van het Institute for Professional Care, de organisatie die de opleiding organiseerde. “Maar we leerden de schoonheidsspecialisten meer dan dat. Ook communicatie, zelfzorg en EHBO waren belangrijke aspecten van de opleiding. Zo leerden onze cursisten bijvoorbeeld om gepast te reageren op vragen of hoe ze zichzelf emotioneel kunnen beschermen.”

“Iedereen ziet er graag goed uit. En wie er goed uitziet, voelt zich ook beter en heeft meer zelfvertrouwen. Dat is zo voor wie gezond is, maar zeker ook voor wie ziek is. Deze opleiding past in de toegenomen aandacht die we willen schenken aan de totale persoon”, vertelt dr. Meyskens, oncoloog in AZ Turnhout. “Gezien de specifieke noden van onze patiënten was het niet altijd makkelijk om hen door te verwijzen naar een schoonheidsspecialist in de buurt. Daarom vonden we het belangrijk om deze opleiding te steunen. De lessen gingen door in het ziekenhuis en we werkten mee aan het lesprogramma.”

Elke afgestudeerde schoonheidsspecialist krijgt een kwaliteitslabel en een erkenning. “Belangrijk voor onze patiënten, zo weten ze dat deze professionals hen een behandeling op maat kunnen geven”, concludeert dr. Meyskens.

 

Kanker Beauty Professional in jouw buurt

Vind een kanker beauty professional in jouw buurt op www.myprofessional.be

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.