Menu Sluit menu

1649 bevallingen in 2019

2 januari 2020

In 2019 zagen 1.667 baby’s het levenslicht in AZ Turnhout. Dat is duidelijk meer dan de voorbije jaren. Het aantal bevallingen ging er de voorbije vijf jaar in stijgende lijn. 

“Er zijn in 2019 52 kindjes meer geboren in ons ziekenhuis als het jaar ervoor”, vertelt gynaecoloog Steven Van Calenbergh. “Een blijvende trend is dat er steeds meer vrouwen op iets latere leeftijd moeder worden. Ruim 15% van de vrouwen die in ons ziekenhuis bevielen, waren ouder dan 35 jaar. Ook in de categorie 40+ zagen we een stijging ten opzichte van vorige jaren. Daar zijn meerdere redenen voor, zoals een nieuwe relatie na een scheiding of nieuwe fertiliteitstechnieken. Er was ook een daling in het aantal moeders jonger dan 30 jaar.” Gezinnen lijken hun kinderwens lichtjes uit te stellen ten opzichte van een aantal jaren geleden.

Maar ook op andere vlakken kenden we in 2019 een groei op onze dienst. We zijn met 10 gynaecologen. Het team telt ook 5 gynaecologen in opleiding en kan rekenen op een sterk team van super gemotiveerde vroedvrouwen. Om de patiënt de best mogelijke service te bieden, specialiseert iedere gynaecoloog zich in een specifiek domein. Helaas nam in 2019 ook het aantal operaties voor borst -en andere gynaecologische kankers toe. Ook hier staan we garant voor de beste zorgen, en dit zien we terug in het stijgend aantal patiënten en huisartsen die hiervoor op ons vertrouwen.

Marie is het eerste kindje van 2020 in AZ Turnhout
In AZ Turnhout zag Marie om 5 u16 het levenslicht. En Noor iets later om 6u03.
Proficiat aan de ouders !!!

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.