Menu Sluit menu

Ziekenhuis en huisartsen geven samen info over het coronavaccin

25 februari 2021

Opgelet

Klik hier om de nocturne te (her)bekijken.

  • dr. Decoster over de werking van de coronavaccins vanaf 00u:04min:05sec
  • dr. Decoster beantwoordt al enkele veelgestelde vragen over coronavaccinatie vanaf 00u:40min:00sec
  • dr. Schippers over de werking van de vaccinatiecentra van Turnhout en Weelde vanaf 00u:51min:45sec
  • Antwoorden op de vragen die gesteld zijn in de chat vanaf 01u:21min:50sec

Over het coronavaccin is al veel gezegd en geschreven, toch hebben nog veel mensen er vragen bij. Daarom organiseren AZ Turnhout en de huisartsen uit de regio op dinsdagavond 2 maart samen een online infosessie over dit thema. Tijdens de infoavond geven artsen op een verstaanbare manier wetenschappelijke info over de vaccins. Daarnaast vertellen ze ook meer de werking van de vaccinatiecentra van Turnhout en Weelde.

In maart verwacht de overheid opnieuw grotere leveringen coronavaccins. De start van de vaccinatie van risicopatiënten, gevolgd door alle overige inwoners uit ons land, komt dus stilaan dichterbij. Daarom organiseren het ziekenhuis en de huisartsenvereniging regio Turnhout samen een online infosessie waarbij enkele artsen toelichting geven over de vaccinatie. De artsen vertellen welke soorten vaccins er zijn, hoe ze werken en hoe effectief ze zijn. Ook zal er ingegaan worden op de mogelijke nevenwerkingen.

“Alle vaccins die momenteel erkend zijn in Europa beschermen ons volledig tegen ernstig ziek worden en tegen overlijden aan Covid-19”, vertelt longarts Lynn Decoster. “Als er één boodschap is die we graag willen meegeven op de infoavond is dat de vaccins werken en dat ze de manier zijn om weer naar het normale leven terug te keren.”

Na de info over de vaccins, zullen de huisartsen die instaan voor de vaccinatiecentra in Turnhout en Weelde ook praktische info geven. Zo krijgen inwoners uit de omliggende gemeenten een beter beeld van hoe de vaccinatie zal verlopen. Op het einde van de infosessie geven de artsen antwoord op enkele veelgestelde vragen rond vaccinatie en er is ook tijd voorzien om extra vragen te beantwoorden die het publiek kan stellen via een chatfunctie.

Meer info en deelnemen: www.azturnhout.be/nocturne

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.