Menu Sluit menu

Week van de Vrijwilliger: AZ Turnhout bedankt zijn vrijwilligers

1 maart 2021

Van 27 februari tot 7 maart is het de Week van de Vrijwilliger. Ook in AZ Turnhout worden de vrijwilligers in de bloemetjes gezet. Al hebben we helaas het vrijwilligerswerk in 2020 serieus moeten inperken omwille van de coronamaatregelen. Hopelijk biedt 2021 opnieuw perspectief voor de enthousiaste vrijwilligers die staan te popelen om zich opnieuw in te zetten voor onze patiënten.

 In AZ Turnhout werken in normale omstandigheden 104 vrijwilligers op verschillende afdelingen en in verschillende functies. Veel vrijwilligers maken deel uit van een verpleegteam en gaan bij patiënten langs voor een babbeltje, wat gezelschap, een luisterend oor, of een kopje koffie. Andere vrijwilligers helpen dan weer patiënten aan de inschrijvingen en maken hen wegwijs in het ziekenhuis. Sinds de coronacrisis is er zelfs een nieuwe vrijwilligersfunctie in het leven geroepen, namelijk onthaalmedewerker aan de toegangscontrole. 

“Een ongelooflijke dankjewel!” zegt Jo Leysen, gedelegeerd bestuurder AZ Turnhout fier. “Ook al mochten we het voorbije jaar amper vrijwilligers laten meewerken in ons ziekenhuis, we willen hen toch laten merken dat we hun inzet niet vergeten zijn. De ondersteuning van zo’n vrijwilligersteam is van onschatbare waarde. Omdat we hen dit jaar niet persoonlijk kunnen ontvangen en bedanken, hebben we ervoor gekozen om samen met het maatwerkbedrijf ’t Werk uit Herentals doosjes pralines met een mooie boodschap erop te maken, die naar de vrijwilligers thuis worden gestuurd. Samen hopen we alvast dat in 2021 al onze vrijwilligers terug mogen opstarten.” 

Vrijwilligerswerk is al lange tijd ingebed in de organisatiestructuur en –cultuur van AZ Turnhout. We willen zo het welzijn en comfort van patiënten, hun naasten en medewerkers verhogen. Op die manier bieden de vrijwilligers een enorme toegevoegde waarde aan de directe zorg die onze verpleeg-en zorgkundigen dagelijks aan de patiënt verstrekken.

Meer informatie over vrijwilligerswerk in AZ Turnhout kan je hier vinden.

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.