Menu Sluit menu

Wat met uw afspraak na een verblijf in het buitenland?

17 juli 2020

Als u op vakantie bent geweest in een land met code rood of oranje, gelden de richtlijnen zoals door de overheid opgelegd. (https://diplomatie.belgium.be/nl) Bij code rood bent u wettelijk verplicht een test te laten afnemen en 2 weken in thuisisolatie/ quarantaine te blijven.  Bij code oranje vraagt de overheid om zelf in quarantaine te blijven en een test te laten doen. De maatregelen voor ingrepen, onderzoeken en behandelingen in AZ Turnhout zijn hetzelfde voor code rood en code oranje.

Dat betekent: 

  • Niet-dringende ingrepen, onderzoeken of behandelingen die plaatsvinden binnen de twee weken na uw thuiskomst (de quarantaineperiode) moeten verzet worden. Neem contact op met het secretariaat van uw behandelend arts om de afspraak te verzetten.
  • Voor dringende  ingrepen, onderzoeken of behandelingen of wanneer u twijfelt aan de dringendheid, neemt u best contact op met uw behandelend arts. Enkel hij of zij kan inschatten en beslissen of uw ingreep, onderzoek of behandeling al dan niet mag doorgaan na uw thuiskomst.
  • Voor het afnemen van een COVID-test wanneer u terugkeert uit een hoogrisico gebied, kunt u steeds bij uw huisarts terecht. In het ziekenhuis testen we enkel patiënten die een ingreep, onderzoek of behandeling moeten ondergaan.

Meer info over de codes per land op de website van de FOD Buitenlandse zaken.

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.