Menu Sluit menu

Wandel in de Week van de Valpreventie

24 april 2023

Deze week is het de 12e editie van de Week van de Valpreventie. Zoals elk jaar, laten we dit in ons ziekenhuis niet zomaar voorbij gaan. Op verschillende diensten zal gewerkt worden met patiënten rond het thema van dit jaar: Wandelen! Zo veel mogelijk ouderen, mantelzorgers, familie, gezondheids- en welzijnswerkers sensibiliseren, daar willen we met AZ Turnhout aan meewerken. 

De Ronde van Vlaanderen: wist je dat al onze revalidanten samen wekelijks een afstand stappen van maar liefst 550 km? Dat is 2 keer de Ronde van Vlaanderen! Op de eenheden SP loco, geriatrie SJ en SE, Nefrologie en SP neuro organiseren we daarom tijdens de Week van de Valpreventie een heuse Ronde van Vlaanderen. De patiënten wandelen van 'stad' naar 'stad' en doen overal bewegingsoefeningen : juichen, opspringen, applaudisseren, op pedalen trappen, ...  En we delen wandelgidsen uit aan onze patiënten.

Download hier de Wandelgids. 

Bordspel Huisje Weltevree: de patiënten op SP loco zullen allemaal een bordspel omtrent valpreventie in de thuissituatie spelen tijdens hun opname. Via het spel denken de spelers na over de veiligheid van hun woning en over valpreventie. 

Valcoaches: op beide campussen zullen voortaan valcoaches aanwezig zijn. Het team dat bestaat uit kinesitherapeuten en ergotherapeuten zal gericht adviezen geven aan patiënten met een verhoogd valrisico of patiënten die zijn opgenomen na een val. 

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.