Menu Sluit menu

Vanaf 6 jaar een mondmasker dragen blijft nodig in ons ziekenhuis

16 februari 2022

Opgelet

Vanaf maandag 30 mei 2022 verhogen we de leeftijd van maskerdracht van 6 naar 12 jaar. Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven niet langer een mondmasker te dragen in ons ziekenhuis. 

Mondmasker in het ziekenhuis nodig vanaf 6 jaar

Vanaf vrijdag 18 februari 2022 schakelt ons land naar code oranje van de coronabarometer. Dat wil onder andere zeggen dat kinderen pas vanaf 12 jaar een mondmasker moeten dragen op openbare plekken. In code rood is dat nog vanaf 6 jaar.

In het kader van de versoepelingen begrijpen we volledig dat de leeftijd voor het dragen van mondmaskers weer verhoogd wordt naar 12 jaar. Maar in ons ziekenhuis houden we voorlopig de regel aan dat een mondmasker verplicht is vanaf de leeftijd van 6 jaar. Een ziekenhuis is een plek waar veel kwetsbare mensen samen komen. Om jong en oud te beschermen, is mondmaskerdracht hier nog belangrijker dan op andere plekken in onze samenleving. Wanneer ons land overschakelt naar code geel, zullen we deze maatregel opnieuw evalueren.

We hebben speciale mondmaskers voor kinderen in het ziekenhuis. Indien we merken dat het eigen mondmasker van uw zoon of dochter erg los zit, zullen we u een mondmasker voor kinderen aanbieden. 

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.