Menu Sluit menu

Vanaf 2 juni opnieuw beperkt bezoek mogelijk

29 mei 2020

Vanaf dinsdag 2 juni kunnen patiënten die opgenomen zijn op een gewone hospitalisatie afdeling weer bezoek ontvangen. Bij korte opnames raden we bezoek voorlopig nog af. Hoe minder personen er in het ziekenhuis komen, hoe kleiner de kans op besmetting met het coronavirus.

Patiënten die besmet zijn met het coronavirus (of om een andere reden in isolatie liggen) kunnen geen bezoek ontvangen. Indien de behandelende arts om bepaalde redenen van oordeel is dat bezoek niet toegelaten kan worden bij een patiënt, heeft hij of zij hierin de eindbeslissing.

Komt u op bezoek, dan moet u met volgende zaken rekening houden. 

 1. De patiënt mag dagelijks maximum 1 bezoeker gedurende 30 minuten ontvangen. We vragen om telkens dezelfde persoon op bezoek te laten komen om zo de bubbel zo klein mogelijk te houden.
 2. Bezoek kan enkel op de kamer van de patiënt. Samen een wandelingetje maken (buiten of door de gangen van het ziekenhuis) is niet toegestaan. 
 3. Zowel de bezoeker als de patiënt draagt tijdens het bezoek een mondmasker. We vragen om uw eigen mondmasker mee te nemen en het op te zetten zodra u de inkomhal binnen gaat. Heeft u geen mondmasker, dan krijgt u er één in onze inkomhal. 
 4. Hou steeds 1,5 meter afstand van anderen.
 5. Bij aankomst en vertrek ontsmet of wast u uw handen grondig met zeep. 
 6. Gebruik bij voorkeur de traphal om naar de verpleegafdeling te gaan. Er is telkens maar één persoon in de lift toegestaan.
 7. Blijf thuis wanneer u een symptoom van het coronavirus heeft (koorts (≥ 38°C), keelpijn, kortademigheid, hoest, loopneus of verlies smaak/reukzin).

Gewijzigde bezoekuren

U kan enkel 's avonds op bezoek komen.  Voor elke verpleegafdeling gelden ook aparte bezoekuren. Met deze maatregelen willen we het bezoek zo verspreid mogelijk laten verlopen, zodat u zo weinig mogelijk personen kruist en het makkelijker is  om overal 1,5 meter afstand van anderen te bewaren. Op deze manier verkleinen we het risico op besmetting met het coronavirus.

Nieuwe bezoekuren

Wanneer kan u niet op bezoek komen?

Bezoek is niet mogelijk bij: 

 • Coronapatiënten die opgenomen zijn op een COVID-afdeling of Intensieve Zorgen.
 • Patiënten die in isolatie liggen.
 • Patiënten die op consultatie komen, komen nog steeds alleen. De bezoekregeling geldt enkel voor patiënten die opgenomen zijn in het ziekenhuis.
 • Patiënten die een ingreep of behandeling krijgen in één van onze dagziekenhuizen, komen alleen. U bent maar enkele uren in het ziekenhuis, daarom is er geen bezoeker toegestaan. Begeleiding naar het dagziekenhuis is wel toegestaan indien de patiënt niet zelfstandig naar het dagziekenhuis kan komen. De patiënt mag bij ontslag op de afdeling ook afgehaald worden door een begeleider wanneer dat noodzakelijk is.

Blijf thuis wanneer u een symptoom van het coronavirus heeft. 

 • koorts (≥ 38°C)
 • keelpijn
 • kortademigheid
 • hoest
 • loopneus
 • verlies smaak/reukzin

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.