Menu Sluit menu

Testen van patiënten met geplande ingreep op Covid-19

15 mei 2020

U moet weldra een geplande ingreep ondergaan in AZ Turnhout ? Dan is de kans groot dat we u 2 dagen op voorhand testen op corona, via een vragenlijst en het afnemen van een wisser voor Covid-19 in de screeningstraat op campus Sint-Jozef. Kinderen jonger dan 7 jaar worden getest op de acute opvang op campus Sint-Jozef. 

Zowel voor uw eigen veiligheid als die van onze zorgverleners en andere patiënten, geldt reeds geruime tijd de maatregel dat patiënten die een ingreep moeten ondergaan in het ziekenhuis op voorhand getest worden op Covid-19. De datum van uw ingreep wordt telefonisch of tijdens de consultatie afgesproken. U krijgt dan ook de nodige info over de screening op COVID-19 die 48u voor de ingreep moet plaatsvinden. Raadpleeg de patiënteninformatie met praktische info en de vragenlijst (Klik hier voor een voorbeeld). U kan deze ook uitprinten en meenemen naar de screeningstraat. 

Vragenlijst

Voor u naar de screeningstraat komt, vult u een vragenlijst in. Liefst digitaal, zodat uw antwoorden rechtstreeks in uw patiëntendossier komen, maar het kan ook op papier. Deze vragen peilen naar symptomen die kunnen wijzen op besmetting met Covid-19. 

screeningstraat corona
Screeningstraat

Nadien komt u naar uw afspraak op de screeningstraat. De screeningstraat bevindt zich in de garage van de spoedgevallen/ acute opvang op campus Sint-Jozef (Steenweg op Merksplas 44 in Turnhout). Vooraf inschrijven aan het onthaal is niet nodig, u wordt rechtstreeks op uw afspraak in de screeningstraat verwacht.

Volg de bewegwijzering ‘spoedgevallen – screeningstraat’. U schuift aan en blijft in de wagen. Wanneer het uw beurt is, zal onze medewerker een coronatest afnemen. Komt u liever met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets? Ook dan gaat uw test door in de screeningstraat. Wandel de garage in en kijk welke wagens er al voor u in de rij staan aan te schuiven. De medewerker neemt een test af wanneer de wachtenden voor u aan de beurt zijn geweest.  

Kinderen jonger dan 7 jaar worden gescreend tussen 7.30u en 9.30u op acute opvang. 

Resultaat

U wordt opgebeld als het resultaat positief is en er zullen verdere afspraken gemaakt worden voor uw ingreep of onderzoek. U wordt niet gebeld als het resultaat negatief is en uw ingreep of onderzoek gaat gewoon door zoals gepland.

Patiënten van wie de ingreep werd uitgesteld en niet meer eerst op consultatie moeten komen, worden door de behandelende arts gecontacteerd met de nodige uitleg over de preoperatieve screening op het coronavirus (Covid-19). 

Bijkomende info + vragenlijst voor volwassenen

Blijkomende info + vragenlijst voor kinderen

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.