Menu Sluit menu

Testen van patiënten met geplande ingreep op Covid-19

15 mei 2020

U moet weldra een geplande ingreep ondergaan in AZ Turnhout ? Dan is de kans groot dat we u 2 dagen op voorhand testen op corona, via een vragenlijst en/of het afnemen van een wisser voor Covid-19 in de screeningstraat op campus Sint-Jozef. 

Zowel voor uw eigen veiligheid als die van onze zorgverleners en andere patiënten, geldt reeds geruime tijd de maatregel dat de meeste patiënten die een ingreep moeten ondergaan in het ziekenhuis op voorhand getest worden op Covid-19. Nu stilaan weer niet-dringende ingrepen doorgaan, worden er dan ook meer en meer patiënten getest. Vanaf maandag 18 mei zullen deze tests niet meer standaard lopen via de spoed op campus Sint-Elisabeth. 

De datum van uw ingreep wordt telefonisch of tijdens de consultatie afgesproken. U krijgt dan ook de nodige info over de screening op COVID-19 die 48u voor de ingreep moet plaatsvinden. Raadpleeg de patiënteninformatie met praktische info en de vragenlijst (Klik hier voor een voorbeeld). U kan deze ook  uitprinten en meenemen naar de screeningstraat. 

Vragenlijst

Het eerste wat u moet doen, is de vragenlijst invullen, liefst digitaal, maar het kan ook op papier. Deze vragen peilen naar symptomen die kunnen wijzen op besmetting met Covid-19. 

  • Antwoordt u op minstens één vraag met ‘ja’: dan contacteert u het ziekenhuis op 014 40 60 11. Een arts zal in gesprek met u beslissen of uw ingreep al dan niet kan doorgaan en of u getest moet worden in de screeningstraat.
  • Antwoordt u ‘nee’ op alle vragen: dan wordt u volgens afspraak verwacht aan de screeningstraat op campus Sint-Jozef.
screeningstraat corona
Screeningstraat

De screeningstraat bevindt zich in de garage van de spoedgevallen/ acute opvang op campus Sint-Jozef (Steenweg op Merksplas 44 in Turnhout). Vooraf inschrijven is niet nodig, u wordt rechtstreeks op uw afspraak in de screeningstraat verwacht.

Volg de bewegwijzering ‘spoedgevallen – screeningstraat’. U schuift aan en blijft in de wagen. Wanneer het uw beurt is, zal onze medewerker een coronatest afnemen.

Komt u liever met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets? Ook dan gaat uw test door in de screeningstraat. Wandel de garage in en kijk welke wagens er al voor u in de rij staan aan te schuiven. De medewerker neemt een test af wanneer de wachtenden voor u aan de beurt zijn geweest.  

Resultaat

U wordt opgebeld als het resultaat positief is en er zullen verdere afspraken gemaakt worden voor uw ingreep of onderzoek. U wordt niet gebeld als het resultaat negatief is en uw ingreep of onderzoek gaat gewoon door zoals gepland.

Patiënten van wie de ingreep werd uitgesteld en niet meer eerst op consultatie moeten komen, worden door de behandelende arts gecontacteerd met de nodige uitleg over de preoperatieve screening op het coronavirus (Covid-19). 

Kinderen jonger of gelijk aan 6 jaar worden gescreend tussen 7.30u en 9.30u op acute opvang. 

U vindt een samenvattend schema van deze werkwijze in dit document.

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.