Menu Sluit menu

Stichting De Kleine Strijders overhandigt geschenkjes aan zieke kindjes en hun gezin in AZ Turnhout

14 november 2019

Stichting De Kleine Strijders werd een klein jaar geleden opgericht door Joyce De Sager, Toon Verheijen uit Hoogstraten en Reiner Van Besauw uit Schilde. Joyce en Toon kregen in september 2016 een tweeling, Maartje en Lise. Enkele weken na de geboorte bleek Maartje een zware hartaandoening te hebben met als gevolg tal van zware ingrepen en maandenlange verblijven op intensieve zorgen. “Vooral na de tweede periode op intensieve, hadden we het gevoel dat we ooit iets moesten terug doen”, vertellen Joyce en Toon. “We beseffen maar al te goed dat de eerste zorgen van een ziekenhuis en het verpleegkundig personeel naar het zieke kind moeten gaan. Maar ouders en broers en zussen blijven soms toch in de kou staan. En daar wilden we iets aan doen.”

Na een overleg met kinderarts dr. Vercammen en de dienst pediatrie, werden enkele kleine projecten uitgewerkt. Zo heeft Stichting De Kleine Strijders medailles laten maken met als opschrift ‘je bent een topper’ – gericht op het zieke kind zelf – maar ook met het opschrift ‘je bent een topzus’ of ‘je bent een topbroer’. De bedoeling is dat zieke kinderen, hun broers en/of zus die medaille mee naar huis krijgen als ze naar huis mogen na een verblijf in het ziekenhuis. Daarnaast heeft de Stichting ook enkele honderden tassen laten maken met kleine speelgoedjes in zodat de zieke kinderen bij aankomst op hun kamer meteen iets om handen hebben. Voor de ouders is er dan weer een klein tasje gemaakt met enkele producten in als een tandenborstel, een zeepje en een body-lotion. “We hopen met deze kleine attenties het begin van het verblijf al net iets aangenamer te maken.”

Dr. Liesbet Vercammen : “Het is bewonderenswaardig hoe Joyce en Toon, na alle energie die in de zware strijd voor Maartje is gekropen, zich echt ‘smijten’ in een nieuw beloftevol project: door kleine attenties de belangrijke dynamiek tussen ouder(s)-patiëntje-broer(s) en/of zussen tijdens een opname trachten te behouden en zo nodig mee proberen te herstellen. Hiervoor kunnen we alleen dankbaar zijn. We hopen, met heel de afdeling kindergeneeskunde AZ Turnhout, dat we ook in de toekomst kunnen blijven samenwerken met het sterk team van ‘Stichting De Kleine Strijders’.”

Meer info : www.dekleinestrijders.be

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.