Menu Sluit menu

Speelbus biedt afleiding tijdens het wachten bij de kinderarts

De wachtzaal van de dienst kindergeneeskunde in AZ Turnhout werd vandaag opgefleurd met een mooie, interactieve speelbus. De ‘Hope on Wheels’ bus  - met een waarde van 10.000 euro - werd geschonken door Hope-benefiet, een stichting waarvoor de Lilse Golfclub al enkele jaren geld inzamelt.

"Al jaren bewijzen onze leden niet enkel een hart te hebben voor onze club en onze mooie golfsport, maar ook voor de verschillende goede doelen waarvoor de Lilse zich engageert”, vertelt Nienke Vink van de Lilse Golfclub. “Zo organiseren we jaarlijks een wedstrijd voor het goede doel waarvan de opbrengst nu al het derde jaar op rij integraal wordt gedoneerd aan Hope-benefiet.”

HOPE Benefiet, dat al jaren kankeronderzoek ondersteunt, zet het werk van zijn bezieler Rupert Suply met verenigde krachten verder. DJ en kankerpatiënt, Rupert Suply (30), verloor in juni 2016 de strijd tegen kanker na vele jaren vechten en meer dan 650 chemo’s. Maar vandaag staat een enthousiast en vastberaden team van vrienden aan het roer om zo Ruperts’ dromen alsnog allemaal waar te maken.

“HOPE Benefiet focust vandaag op onder meer kinderen die naar het ziekenhuis komen”, zegt Michaël Van der Voort, die een goede vriend was van Rupert. “Om het bezoek aan het ziekenhuis aangenamer te maken, ontwikkelde HOPE onder andere de “Hope On Wheels” speelbus. We zijn heel blij dat we vandaag de speelbus, met een waarde van 10.000 euro, eindelijk kunnen schenken aan de kinderpoli van AZ Turnhout. Eigenlijk was de gift al gepland voor maart 2020, maar door de coronacrisis hebben we dit een hele tijd moeten uitstellen.”

Kindvriendelijk ziekenhuis

Het ziekenhuis is heel blij met de gift van Hope-benefiet en de Lilse Golfclub. AZ Turnhout hecht veel belang aan een kindvriendelijke aanpak, want een bezoek aan het ziekenhuis kan voor hen ingrijpend zijn. Onze kinderafdeling en consultatieruimtes zijn bijvoorbeeld uitgerust met vrolijke kleuren en mooie foto’s, onder andere van onze mascotte Kiko de aap. De speelbus van Hope-benefiet is een hele mooie toevoeging.

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.