Menu Sluit menu

Snoezelhoek voor kinderen op campus Sint-Jozef

4 februari 2019

Samenwerking tussen Carta Mundi, VTST en AZ Turnhout

Sinds vorige week staat er in de inkomhal van AZ Turnhout Campus Sint-Jozef een eerste deel van gezellige snoezelhoek voor kinderen. Kinderen kunnen in de hoek kruipen, er op een tablet een spelletje spelen of informatie opzoeken over het kinderziekenhuis. De snoezelhoek kwam tot stand in samenwerking met Cartamundi en de Vrije Technische Scholen van Turnhout (VTST).

AZ Turnhout hecht reeds vele jaren uitzonderlijk belang aan het welzijn van kinderen in het ziekenhuis. Aapje KIKO verwelkomt zieke kinderen in het ziekenhuis en brengt hen tot op de kinderafdeling. “Ook op andere afdelingen staan kinderen centraal. De snoezelhoek in de inkomhal past dan ook volledig in dit kindvriendelijk beleid. De ruimte - waarvan nu het eerste gedeelte klaar is - biedt een aangename afleiding voor kinderen die langere tijd in het ziekenhuis zijn opgenomen, maar ook voor kinderen die op bezoek komen.” Zo zegt hoofdverpleegkundige pediatrie Ann Van den Bossche.

Voor dit nieuwe initiatief sloegen AZ Turnhout en Cartamundi de handen in elkaar. Jaarlijks organiseren de werknemers van Cartamundi een aantal inzamelacties ten voordele van het goede doel. Vorig jaar was het gekozen goede doel AZ Turnhout en kon met het ingezamelde geld de snoezelhoek worden opgestart. Voor de praktische uitwerking van dit project zette Cartamundi een samenwerking op met de leerlingen van de VTST Turnhout. An Christiaen, Corporate Social Responsibility Manager legt uit: “Cartamundi hecht een groeiend belang aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Wij vinden het belangrijk om ons als bedrijf in te zetten voor onze medewerkers, onze planeet en de gemeenschap rond ons heen. De samenwerking met VTST is een bewuste keuze: er is nood aan een toenemende samenwerking tussen het onderwijsveld en de bedrijfswereld, om zo de kloof tussen beiden te verkleinen.” 

Dirk Lasters, TA Hout en Bouw van de VTST, vult aan “Na het succes van de houten kapel die wij hadden gemaakt in samenwerking met het Bisdom Antwerpen in 2017, werden wij gevraagd door Cartamundi om mee te werken aan de snoezelhoek. Onze leerlingen van afdeling hout hebben hier met plezier en veel ijver aan gewerkt en samen met hen zijn we trots op het resultaat. In zulke projecten kunnen we het aanleren van de verschillende vaardigheden koppelen aan maatschappelijk relevante werkstukken.”

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.