Menu Sluit menu

Opnamestop voor coronapatiënten in ZNK

23 december 2020

Momenteel geldt er een opnamestop voor coronapatiënten in het Ziekenhuisnetwerk Kempen (ZNK), waardoor nieuwe coronapatiënten zoveel mogelijk, meteen naar een ziekenhuis buiten het netwerk overgebracht of verwezen zullen worden. Dat is beslist in samenspraak met de federale gezondheidsinspecteur. Oorzaak is het grote aantal personeelsbesmettingen in het Ziekenhuis Geel en de hoge corona-bezettingscijfers in de ziekenhuizen van Mol en Turnhout. Binnen ZNK willen we vermijden dat dringende niet-corona gerelateerde zorg door verdere toename van Covid-19 patiënten in het gedrang komt.

In het Ziekenhuis van Geel kregen alle personeelsleden en patiënten een Covid-test om het aantal interne besmettingen kordaat te kunnen aanpakken. In het AZ Turnhout en het Heilig Hartziekenhuis Mol wordt men daarnaast geconfronteerd met een hoog aantal opgenomen coronapatiënten. Hierdoor dreigt dringende zorg die niet-corona gerelateerde is in het gedrang te komen.

Deze omstandigheden zorgen ervoor dat de ziekenhuizen van het Ziekenhuisnetwerk Kempen tijdelijk de zorg rondom corona-patiënten spreiden over een groter aantal ziekenhuizen. Ze worden daarom zoveel mogelijk verwezen naar omliggende centra. Het AZ Herentals, dat ook tot het netwerk behoort, zal waar mogelijk reeds opgenomen coronapatiënten van de andere drie ziekenhuizen overnemen om ook binnen het netwerk de zorg goed te spreiden. Niet-coronapatiënten worden indien nodig binnen het netwerk naar een ander ziekenhuis overgebracht.

Voor dringende zorg kunnen patiënten steeds terecht in de vier ziekenhuizen.

De situatie in de vier ziekenhuizen wordt permanent gemonitord om de genomen maatregelen te evalueren en eventueel bij te sturen.

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.