Menu Sluit menu

Nieuwe monitors volgen patiënt tijdens het hele OK-traject

9 mei 2018
Anesthesist

Sinds begin mei worden patiënten op het operatiekwartier nog nauwkeuriger opgevolgd, aan de hand van 67 nieuwe monitors. Ook de anesthesisten kunnen sinds mei beroep doen op 17 nieuwe high level anesthesietoestellen op het operatiekwartier.

De nieuwe monitors volgen de patiënt van hun aankomst op het OK, tot in de operatiezaal en nadien op recovery (ontwaakzaal). De patiënt blijft tijdens het hele traject in het OK verbonden met de monitor. Deze toont voortdurend de hartslag, saturatie en bloeddruk van de patiënt. Deze gegevens worden voortaan ook doorgestuurd naar het digitaal patiëntendossier, zodat een arts deze later steeds kan inkijken.

Op spoed, intensieve zorgen (IZA), stroke, CCU en het cathlab zijn er reeds gelijkaardige monitors, weliswaar van het oudere type. Gegevens van patiënten worden op deze diensten ook al geregistreerd, maar de bedoeling is dat de monitors op termijn allemaal van hetzelfde type zijn en in één netwerk kunnen functioneren. Zo kan de monitor in de toekomst mee met de patiënt tijdens een transport naar een andere afdeling, en wordt zo de toestand van de patiënt tijdens het ganse traject in het ziekenhuis in kaart gebracht.

Ook anesthesisten krijgen nieuwe toestellen

Ook de anesthesisten kunnen sinds mei beroep doen op 17 nieuwe high level anesthesietoestellen op het operatiekwartier. De nieuwe toestellen zijn ook gekoppeld aan het digitaal patiëntendossier, verbruiken minder gas (en zijn dus beter voor het milieu en de portemonnee van de patiënt) en ze geven meer mogelijkheden voor de beademing.

De investering in de nieuwe anesthesietoestellen en de monitors zijn één van de grotere medische investering die het ziekenhuis de afgelopen jaren in het OK heeft gedaan. 

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.