Menu Sluit menu

Laat je vaccineren tegen de griep en hou een bed vrij voor een coronapatiënt.

24 september 2020

Griep is een besmettelijke ziekte van de luchtwegen. Meestal genees je vanzelf na enkele dagen, maar bij sommigen kan griep ernstige gevolgen hebben. 65 plussers, zwangere vrouwen en mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes of een ziekte van longen, hart, lever of nieren laten zich daarom het best ieder jaar vaccineren. Nu dit jaar ook het coronavirus circuleert, is griepvaccinatie meer dan ooit belangrijk en laten ook 50-plussers zich best inenten tegen griep.

Want als een nieuwe piek aan coronapatiënten samenvalt met de jaarlijkse griepgolf, kan dat ziekenhuizen en zorgverleners overbelasten. Dankzij vaccinatie is er minder kans dat je naar de huisarts moet of in het ziekenhuis belandt met complicaties door griep. Daarom geven we dit jaar voorrang aan risicopatiënten om hun griepvaccin te halen en wordt er in twee fases gevaccineerd

  • Behoor je tot de risicogroep ( 50+, chronisch ziek, zwanger, personen in een instelling, kwetsbare kinderen) of werk je in de gezondheidssector of woon je samen met een risicopatiënt/ kind <6 maanden? Haal je griepvaccin (op voorschrift) bij de apotheek vóór 15/11 en laat je vaccineren voor 15/12.
  • Vanaf 15/11 kan iedereen een vaccin afhalen bij de apotheek zolang de voorraad strekt. 

Laat je vaccineren tegen de griep, zo help je jezelf én de zorgverleners. En hou je een bed vrij voor een coronapatiënt.

Alle info over de griepvaccinatie op www.laatjevaccineren.be/griep

Informatie i.s.m. Eerstelijnszorg Kempenland en AZ Turnhout gebaseerd op de campagne van het Agentschap Zorg & Gezondheid.

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.