Menu Sluit menu

Kempens Hartcentrum viert zijn 5-jarig bestaan

15 november 2019

Vijf jaar na de opstart van het Kempens Hartcentrum in AZ Turnhout, is dit cathlab één van de grotere van België met meer dan 3000 patiënten gemiddeld per jaar. In het Kempens Hartcentrum komen onder meer patiënten uit de hele Kempen terecht na een acuut hartinfarct voor een stent of ballondilatatie of voor een diagnostisch onderzoek (katheterisatie). Het is een ver doorgedreven en zeer geslaagde samenwerking tussen de ziekenhuizen van Mol, Herentals en Turnhout. De Kempense cardiologen vieren hun verjaardag zaterdag 16 november met een mooi en boeiend symposium voor specialisten en zorgverleners uit de ruime regio. 

Het cathlab is gevestigd op campus Sint-Elisabeth van het ziekenhuis van Turnhout. Tien cardiologen, acht speciaal opgeleide verpleegkundigen, vier secretaresses en een coördinator maken van het cathlab een perfect draaiende machine. Veel van de zowel cardiale als neuro-interventionele (beroertes) ingrepen zijn acuut. 

In het Kempens Hartcentrum worden diagnostische katheterisaties uitgevoerd, waarbij vernauwingen in de kransslagaders met contraststof en röntgenstralen in beeld kunnen worden gebracht. Daarnaast kunnen patiënten er ook terecht voor invasieve ingrepen, waarbij we een vernauwing in de kransslagader openmaken met behulp van een ballon of via het plaatsen van een stent (= metalen veertje dat in een bloedvat in het lichaam wordt geplaatst).

Meer info op www.kempenshartcentrum.be

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.