Menu Sluit menu

Kempens Hartcentrum blikt terug op 2016 - 2017

28 maart 2018
Kempens Hartcentrum

In hun ‘Terugblik 2016-2017’ stellen de cardiologen van het Kempens Hartcentrum met trots hun succesverhaal voor na 4 jaar werking.

“Vier jaar na de opstart zijn we één van de grotere hartcentra van België wat betreft hartkatheterisatie en dit ondanks het feit dat we tot op heden nog geen cardiochirurgie kunnen aanbieden in de Kempen en het Kempens netwerk zich nog niet ten volle ontplooid  heeft.” medisch coördinator Herman Van der Stighelen

Ons cathlab is inmiddels het evidente voorbeeld van zinvolle medische samenwerking in de Kempen, maar wat niet vergeten mag worden, eigenlijk eveneens van goede persoonlijke samenwerking tussen artsen onderling, verpleegkundigen, secretariaat, ondersteunende diensten en directies.

In het Kempens Hartcentrum worden diagnostische katheterisaties uitgevoerd, waarbij vernauwingen in de kransslagaders met contraststof en röntgenstralen in beeld kunnen worden gebracht. Indien aangewezen wordt de vernauwing aansluitend opengemaakt met behulp van een ballon en het plaatsen van een stent (= metalen veertje dat in een bloedvat in het lichaam wordt geplaatst). Het Hartcentrum is een samenwerking tussen de cardiologen van AZ Herentals, H. Hartziekenhuis Mol, AZ Turnhout en UZ Leuven.

Het Hartcentrum ontving zijn eerste patiënt in februari 2014 en behandelt momenteel meer dan 3000 patiënten per jaar komende uit de hele Kempense regio. Het Kempens Hartcentrum wil zich naast hoog gespecialiseerde cardiale zorg, focussen op gastvrijheid en persoonsgerichte service naar de patiënt toe.

Het Kempens Hartcentrum is gevestigd in AZ Turnhout campus Sint-Elisabeth. Het complex op de vierde verdieping beschikt over twee katheterisatiezalen, alsook een ruime dagzaal voor de opvang van ambulante patiënten en een aparte verpleegpost. 

De gedetailleerde resultaten van de werking van het Kempens Hartcentrum zijn terug te vinden in de ‘Terugblik 2016-2017, online te raadplegen op www.kempenshartcentrum.be

0 resultaten

Geen resultaten voor "", probeer opnieuw te zoeken.